ATP Majami: Reketom protiv varljivog proleća

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.19. | 13:12

Čak 60 mečeva predviđeno je za danas na velikom turniru na Floridi, a među takmičarima se izdvaja srpski trio - Kecmanović, Lajović i Krajinović

Varljivo proleće u Majamiju je već dva radna dana jednog od najprestižnijih teniskih turnira na svetu bukvalno "orobilo", te je u današnji raspored susreta retko viđen. Jer je predviđeno da se odigra čak 60 mečeva!

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Što se tiče muške konkurencije, imaćemo tri naša predstavnika, Miomira Kecmanovića, Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića. Ovaj srpski trio i dalje čeka da odigra te mečeve prvog kola i da konačno započne borbe u južnoj Floridi.

Prvi na teren, negde oko 18 časova po srednjoervopskom vremenu istrčava Lajović kojeg očekuje težak zadatak protiv Pabla Kuevasa. Iako je naš as bolje plasiran i u poslendj vreme postiže bolje rezultate od 33-godišnjeg Urugvajca, ovaj je slavio ja oba dosadašnja odmeravanja, poslednji put lagano na ovogodipnjem Australijan openu. Duci pak ima kvalitet da pobedi ovog rivala, u to ne treba imati sumnje i to bi moglo da se dogodi baš danas. A usput je tu i odlična kvota 2,70 na tenisera iz Stare Pazove.

Ni ostala dva naša večerašnja predstavnika neće imati lak zadatak. Kecmanović će izaći na megdan čak 11 godina starijem rival, Ernestsu Gulbisu. Ogromna razlika u iskustvu, ali čini se ne i kvalitetu, ali i u plasmanu. Letonac, nama poznat kao dobar prijatelj iz mladih dana Novaka Đokovića sa kojim je trenirao u Nemačkoj na akademiji Nikija Pilića, nekada je bio veliki talenat. Ali kombinacija velikog porodičnog bogatstva, boemske prirode i povreda učinile su svoje tako da nikada nije posto ono što se očeokivalo. Trenutno je 78. na svetu i u poslednje vreme ima problema da iskoristi prednost koju stvori tokom meča, tako da često gubi i tesne susrete i setove. Što se tiče našeg Miše, novog junaka srpskog tenisa, on je osokoljen stigao na Floridu iz Kalifornije gde se uz mnogo sreće i hrabrosti probio do četvrtfinala prvog grend slema u sezoni. Pobednika je ovde teško unapred odrediti, ali smatramo da bi lova mogla da se uzme na igri da će biti taj-brejka (1,90) ili trećeg seta (2,19).

Možda i najteži posao ima Krajinović koji igra protiv Pjera Ig Erbera, koji je slavio u jedinom njihovom odmeravanju, istina još 2010. Francuz je trenutno 49. na svetskoj lestvici, dok je naš as 103. Pored toga Erber je nedavno stigao do finala u Monpeljeu te bi mi ipak ovaj put manuli nacionalni ponos i odigrali po logici stvari na njega i kvotu 2,70.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Filip KrajinovićMiomir KecmanovićDušan LajovićATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara