ATP Monpelje: Puj se pita

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 12:38

Danas se na jugu Francuske igraju prestala četiri susreta drugog kola

Tokom jučerašnjeg dana u Monpeljeu dobili smo prva dva para četvrtfinala (Berdih - Krajinović i Conga - Šardi), a danas ćemo saznati i preostala dva.

Od 14 časova na programu je interesantan spoj "prošlosti i budućnosti" belog sporta pošto rekete ukrštaju19-godišnji Denis Šapovalov i 13 godina stariji Marsel Granoljers. Iako se smatra da je kanadski tinejdžer veliki favorit, tvrdnja je prilično neutemeljena jer je pred njim ozbiljan igrač koji, kada mu krene može da odigra vrhunski. Španac "nije veverica", što kažu mlađi, ali se ipak ne bismo kladili na njega iako je kvota 3,20. Zato gađamo da će gemovi otići u plus, a verujemo i u taj-brejk (1,90).

Izabrane vesti

Nakon toga sledi duel Ernestsa Gulbisa i Radua Albiota, njihov prvi. Letonac je poznat po tome da je bio veliki talenat, ali ga je porodično bogatstvo "sprečilo" da gine za tenis, te se sada drži 83. pozicije i ide na 90. na svetu. Ni Rumun nije loš igrač, ali ne može da se meri sa Gulbisom, te ovde gađamo keca koji nosi kvotu 1,50.

Treći meč dana u gradu na jugu Francuske neće početi pre 19 časova, a u njemu se odmeravaju Pjer Ig Erber i Ilja Ivaška. Biće to njihov prvi susret, a mi tipujemo na Francuza (1,35), koji ne samo da ima jaku podršku publike, nego je i bolji teniser, plasiran 36. pozicija ispred rivala iz Minska. Ovde bi situacija mogla brzo da se razreši, te gađajte minus gemove.

Poslednji duel petog dana takmičenja na ATP turniru u Monpeljeu (tvrda podloga, 524.340 evra) mogao bi da bude veoma interesantan, ali samo ako Markos Bagdatis bude raspoložen. Kipranin, koji je zapravo Francusk druga domovina, kada je nadahnut igra fenomenalno, ali teško će protiv Luke Puja koji brani titulu i u odličnoj je formi. Momak koji je u polufinalu Australijan opena nedavno dobio lekciju života od Novaka Đokovića igra fantastično, mada treba znati da se prošle godine na US Openu namučio sa ovim protivnikom. Kvota 1,35 na Francuza, kome je ovo prvi meč nakon poraza od Noleta je sasvim dovoljna za fin fiks, a za one koji traže "nešto žešće" tu je 2,41 na to da će Bagdatis i Puj odigrati tri seta.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Luka Pujbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara