Tenis Sandgren
Tenis Sandgren

ATP Oklend: Skidanje skalpa "domaćinu"

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 10:55

Večeras se na dalekom Novom Zelandu Kameron Nori i Tenis Sandgren bore u finalu ATP 250 turnira

Poslednje tenisko finale pred sam početak Australijan opena (14-27. januar) igra se na ATP turniru u Oklendu i to u noći između petka i subote. Za čast, titulu, 250 poena i 90.990 $ (49.205 $ sledi poraženom) bore se domaći heroj Kameron Nori i snažni Amerikanac Tenis Sandgren.

Nori, koji je rođen u Južnoafričkoj republici, u Johanezburgu, a igra pod zastavom Velike Britanije, veći deo života je proveo u najvećem gradu Novog Zelanda te se odlično oseća na ASB klasiku koji mu je ove sezone dao specijalnu pozivnicu. Za razliku od njega, koji se do borbe za titulu probio uz veliku muku, Amerikanac je sve mečeva završio u dva seta. Momak iz Tenesija je poznat i po tome što je zasijao na prošlom Australijan openu kada se probio do četvrtfinala, što mu je i dalje uspeh karijere.

Izabrane vesti

Biće ovo njihovo prvo odmeravanje, a mala prednost u kvotama je data "domaćem" asu iako je 30 mesta lošije plasiran od Sandgrena koji je trenutno 63. na svetskoj ATP lestvici, ali je i bez sumnje bolji teniser. Mi zato verujemo u Amerikanca na kojeg je koeficijent 2,03, a treba očekivati veliku borbu u prvom delu meča - te tu treba tražiti priliku za plus gemove - ali ne verujemo u tri seta.

Niti jedan od ova dva tenisera još nije osvojio ATP titulu tako da će imati veliki motiv, ali još veći pritisak uspeha, što će biti i krucijalno.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Tenis Sandgrenbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara