Laslo Đere ©AFP
Laslo Đere ©AFP

ATP Sardinija: Dva naša i dva domaća za finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 09:48

Od 11 časova Đere – Museti, a potom Petrović – Čekinato

Malo ko je ove sedmice očekivao dobre vesti za srpski tenis, ali eto i to se dogodilo, a najzaslužniji su Laslo Đere i Danilo Petrović. Dva naša reprezentativca izborila su se za plasman u polufinale ATP 250 turnira na Sardiniji (šljaka na otvorenom, nagradni fond 271.345 evra), i to Petrović posebno neočakivano kao srećni gubitnik iz kvalifikacija. Za protivnike su dobili dva domaća asa.

Prvo od 11 čaasova na teren izlaze Đere i Lorenco Museti. U pitanju je veoma talentovani 18-godišnjak, momak koji već ima upisane pobede nad takvim imenima kao štio su Sten Vavrinka i Kei Nišikori (oba pala nedavno na rimskom mastersu). U glavni žreb je ušao po specijalnoj pozivnici organizatorta i evo, do polufinala niko nije uspeo da ga zaustavi. Ali verujemo da momak iz Sente i može i hoće. Do polufina je Laci stigao bez izgubljenog seta i na putu je, čini se da onoj tituli iz Rio de Žaneira prošle godine doda i drugu.

Izabrane vesti

(1,65) MUSETI – ĐERE (2,11)

Nakon njih za mesto u finale boriće se Danilo Petrović i Marko Čekinato. Ovde je domaći igrač favorit, nama poznat po tome što je savladao Novaka Đokovića u čevrtfinalu Rolan Garosa 2018. Poslednjib godinu i po nije u dobroj formi, te je trenutno 103. reket sveta. Bez sumnje je veoma talentovan i kvalitetan, ali retko kada uspeva da to pokaže. Najbolji je upravo na šljakastoj podlozi i zbog svega toga mu dajemo prednost na dvometrašem iz Beograda.

(1,22) ČEKINATO – PETROVIĆ (3,80)

Petrović, trenutno 166. na svetskoj lestvici, sa 28 godina očigledno igra tenis života na Sardiniji i deluje da bi svakog mogao da pobedi, pa ne bi čudilo i da se probije u finale. Opušten je, nadmašio je sva svoja očekivanja (na ovom turniru je zabeležio i prvu ATP pobedu u singlu) i sada igra bukvalno da vidi koliko može. A može dosta. Videli smo to i kada je blistao početkom leta na par egzibicionih mečeva na Adria Turu, usput pobedivši Aleksandera Zvereva.

Plasman u polufinale donosi 90 poena i 9.070 evra, finale 150 i 11.300, dok pobedniku sledi 250 ATP bodova i 13.320 evra.



tagovi

Laslo ĐereMarko Čekinatobet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara