Laslo Đere
Laslo Đere

ATP UMAG: Đere sveti Novaka, Lajović protiv Peje

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 10:44

U Istri danas dupli program za srpske tenisere

Dva srpska tensiera, Laslo Đere i Dušan Lajović boriće se danas na ATP 250 turniru u Puli za prodor u polufinale u koje se željom žreba neće susreti. Ukoliko prođu, naravno, a posao im nikako neće biti slab.

Ali krenimo od početka, to jest od  17.20 časova i prvog od tri današnja susreta na izuzetnom stadionu koji nosi ime legendarnog Gorana Ivaniševića, a u pitanju je odmeravanje aktuelnog šampiona, Andreja Rubljova i Robina Hasea. Samo tri pozicije na svetskoj lestvici, ali čak 11 godina deli ova dva asa, pošto je 20-godišnji Moskovljanin 35, dok je iskusni Holanđanin 38. Rus je, pak slavio u oba dosadašnja njihova odmeravanja, mada oba puta uz mnogo muke i peripetija. Teško da će se neštio promeniti i ovog jadranskog predvečerja.

Izabrane vesti

Drugi meč na stadionu u Umagu igraju dva najveća iznenađenja četvrtfinala, Marko Trunjeliti, praktično anonimni Argentinac, 188. na svetu i Jevgenij Donskoj, koji je plasiran 105. pozicija niže. Biće ovo njihvo provo odmeravanje, a Rus je veliki favorit

Naš treći reket, Laslo Đere pokušaće na završnom duelu dana na centralnom terenu da osveti Novaka Đokovića pošto mu na megdan iznazi Marko Čekinato. Ako ste zaboravili, u pitanju je Italijan koji je ove godine odigra turnir života na Rolan Garosu izbacivši našeg najboljeg tensioera svih vremena u četvrtfinalu. Sicilijanac je bez sumnje favorit, ali verujemo da će momak iz Sente barem pružiti sjajan otpor.

Jedino četvrtfinale koje se neće igrati na "Goranu Ivaniševiću" je između Lajovića i Gvida Peje. Oni će biti drugi par na drugom terenu, te se očekuje da duel počne oko 19 časova. Njih dvojica su samo jednom ukrstitli rekete i to prošle godine kada je slavio Argentinac. Ovaj put igra se uslovno rečeno "kod nas", publika u Istri mahom otvoreno navija za srpske tenisere (godinama je tamo išao i Đoković), podloga i uslovi igre odgovaraju našem Dejvis kup reprezentativcu, pa ne vidimo zašto ne bi mogao da savlada 72. tenisera sveta i plasira se u polufinale.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Dušan LajovićLaslo Đerebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara