ATP UMAG: Jadransko sunce greje tikete

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.07.18. | 13:13

Danas će na obali Istre biti određena poslednja četiri učesnika četvrtfinala prestižnog takmičenja

Dva četvrtfinala ATP 250 turnira u Umagu (šljaka na otvorenom, 501.345 evra nagradni fond) su već određena i oba imaju po jednog našeg predstavnika. U petak u prvom igra Dušan Lajović protiv Argentinca Gvida Peje, a Laslo Đere protiv Novakovog dželata sa Rolan Garosa, Italiana Marka Čekinata.

I danas će lepo vreme na istarskoj obali dozvoliti da se od od 17.20, kada se narod taman vrati sa okolnih plaža, krene sa poslednjim obračunima drugog kola. Jadransko sunce bi moglo da osunča i naše tikete, pa da vidimo šta se tamo dešava.

Izabrane vesti

Na glavnom stadionu koji nosi ime Gorana Ivaniševića, koji je i dugogodišnji promotor ovog pomalo specifičnog turnira, prvi će se boriti Martin Kližan i Robin Hase. Biće ovo peti susret dva iskusna igrača koji su trenutno u egalu. Zanimljivo je pak videti da li će Slovak, koji je pao na 138. poziciju svetke liste i treći put na šljaci pobediti trenutno 38. tenisera planete. Teško je odrediti favorita, ali valja očekivati napetu borbu.

Posle dva iskusna sledi duel dva prilično neiskusna tenisera. Veliki favorit je prošlogidišnji iznenađujući šampion, veliki moskovski talenat, 20-godišnji Andrej Rubljev. Suparnik će mu biti čak tri godine mlađi Knađanin Feliks Ožer Aliasim, tinejdžer od kojeg se očekuje da kad- tad zavlada svetom belog sporta. Ali, moraće da sačeka još na to, naročito nakon ove istarske večeri .

Veče na "Goranu Ivaniševiću" zatvaraju drugi nosilac, Damir Džumhur i Rus Jevgenij Donskoj koji je slavio u jedinom njihvom dosadašnjem odmeravanju i to ove godine i to veoma lako. Verujemo ipak da je Sarajlija, trenutno 23. na svetu, što je pedeset pozicija više od ovog rivala, spreman da vrati punom merom. Publika će svakako biti uz njega.

Jedinu borbu drugog kola koji se ne igra na glavnom stadionu vodiće negde od 19 časova odlični Marton Fučovič i kvalifikant iz Argentine Marko Trunjeliti. Mađar je veliki favorit i u to ne bi trebalo sumnjati.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

ATP Umag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara