Teniski stadion u Umagu "Goran Ivanišević"
Teniski stadion u Umagu "Goran Ivanišević"

ATP UMAG: Šljaka u Istri

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.07.18. | 12:29

Dva srpska tenisera, Laslo Đere i Peđa Krstin danas se bore na ATP turniru u simpatičnom gradu na obali plavog Jadrana

Po završetku Vimbldona, ujedno i dela sezone sa turnirima na travi sledi opuštanje najboljih. A oni biraju da li će otići na odmor ili pak nastupati na jednom od niza "hotelskih" turnira koji se održavaju tokom evropskog leta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:35 7858 ATP G. Pella - T.Daniel ki 2 2,70
Pon 20:05 7862 ATP Cuevas P. - Djere L. 1s 1 1,60
Pon 17:05 7946 ATP K Travaglia S. - Krstin P. ts tri 2,45
Ukupna kvota10,58

Izabrane vesti

Jedan od najlepših i nama najbližih je onaj koji je od juče počeo u Umagu. Simpatični istarski gradić na obali Jadrana uspevao je iz godine u godinu, a ima ih već 29, da dovodi zvezde koje su se tamo više provodile (pogotovu ljubitelj žurki Sten Vavrinka), nego što su se bavile poslom, ali im ovaj put to izgleda nije uspelo. Jer prvi nosilac je 23. igrač sveta, Damir Džumhur, momak iz Sarajeva koji i predvodi čitavu plejadu "jugo-tenisera", pre svih naše Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Peđu Krstina i Danila Petrovića koji je zaustavljen na početku kvalifikacija.

DANAŠNJA SATNICA MEČEVA

A danas će put u glavni žreb pokušati da pronađe i Krstin od 17 časova kada prvi put u karijeri ukršta rekete sa 141. igračem sveta, Stefanom Travaljom. Italijan je blagi favorit protiv našeg tenisera, trenutno 203. igrača na ATP lestvici koji u poslednje vreme odlično igra na čelendžerima sa istom podlogom koja ih čeka i u Umagu, šljakom. Ovo bi mogao da bude meč u tri seta.

I dok se Krstin bori za glavni žreb, Laslo Đere je već u njemu i takođe danas, ne pre 19 časova otvara turnir u Istri susretom prvog kola protiv Pabla Kuevasa. Iskusni Argentinac je majstor igre na šljaci, tako da je favorit u ovom meču. 

Od preostalih današnjih, tačnije večerašnjih mečeva u Umagu izdvajamo još duel dva odlična igrača, Gvida Peje i Danijela Taroa. Biće to prvo odmeravanje 72. igrača sveta rodom iz Buenos Ajresa i Njujorčanina koji nastupa pod zastavom jedine carevine na svetu, trenutno 89. na svetskoj lestvici. Argentinac ima više uspeha u karijeri, više je i plasiran, ali je Japanac veoma opasan u poslednje vreme i ne bi bilo velikog čuda da se probije do drugog kola.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Laslo ĐerePeđa Krstinbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara