ATP Umag: Za srpsko finale i povratak u Top 30

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 09:42

Ukoliko Laslo Đere savlada Atilu Balaža, a Dušan Lajović Salvatorea Karuza ukrstiće u nedelju rekete za titulu u istarskom jadranskom letovalištu

Iako je sred leta, te je svetski beli sport u nekoj vrsti "poluvremena", srpski teniseri ne miruju već su na putu da osvoje novi turnir nakon što je Nole po peti put pokorio Vimbldon. U pitanju je ATP 250 takmičenje u našem susedstvu, Hrvatskoj, tačnije u Umagu (šljaka na otvorenom, nagradni fond 524.340 evra) gde su danas na redu borbe za finale.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

U prvom polufinalnom susretu od 17.30 na stadionu koji nosi ime po legendarnom teniseru i trenutno članu stručnog štaba Novaka Đokovića, Goranu Ivaniševiću rekete ukrštaju Laslo Đere i Atila Balaž, dva momka koja su rođena na manje od 200 km jedan od drugog. Naš reprezentativac je iz Sente, a njegov protivnik, sa kojim ima negativan rekord pošto je izgubio, i to vrlo lako njihovo jedino dosadašnje odmeravanje pre dve godine na čelendžeru u Đenovi u istim uslovima kakvim ih očekuju danas (šljaka na otvorenom), iz Budimpešte.

Taj poraz je naravno motiv više Đereu da danas odigra vrhunski iako je juče imao zaista teško četvrtfinale protiv Argentinca Leonarda Majera. I da dokaže da je bolji od trenutno 207. igrača sveta. Mađar je veoma nezgodan teniser, što je pokazao probojem kroz kvalifikacije do četitr najbolja, ali vreme je da bude zaustavljen.

Nakon prvog odmah na glavnom stadionu teniskog kompleksa "Stela Maris" u malom, ali veoma simpatičnom gradu na jadranskoj obali Istre sledi i drugo polufinale u kojem se odmeravaju Dušan Lajović, koji je juče pred NBA zvezdom Lukom Dončićem savladao njegovog sunarodnika Aljaža Bedenea, i Salvatore Karuzo sa kojim se nikada nije sastao. Italijan je trenutno 125. na svetu, specijalista je za šljaku, i jednako je kao Balaž uspeo da se do ovog stadijuma turnira probije kroz kvalifikacije, a na tom putu je skinuo i "najveći skalp" takmičenja, prvog nosioca Bornu Ćorića.  Dakle, u formi je, ali ako naš as bude na nivou, ne bi trebalo previše da se namuči nakon jučerašnjeg večernjeg maratona sa Slovencem.

Laslo Đere juri drugu titulu na šljaci u ovoj sezoni, nakon što je pokorio ATP 500 takmičenje u Rio de Žaneiru. Prošle godine u Umagu je zaustavljen u četvrtfinalu, tako da je prodorom u polufinale zaradio do sada 45 ATP poena, ali i 26.990 evra, koliko i sva četvrorica. To mu ne garantuje napredak na ATP listi, eventualno jedno mesto, ali ako se probije do titule mogao bi da se vrati u Top 30. Proboj u finale donosi 150, a titula 250 ATP poena.

Lajović je takođe prošle godine zaustavljen u četvertfinalu, tako da bi i on nakon ove sedmice mogao ponovo da se nađe među 30 najboljih na svetu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara