Ešli Barti
Ešli Barti

Barti ekspres gura dalje, Serena je prati u korak

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.19. | 15:46

Prva teniserka sveta nastavila sa odličnim igrama i u trećem kolu Vimbldona, Vilijams bolja od Gerges. U osmini finala još Australijanka ide na Riske, a Amerikanka na Suarez Navaro, dok Kvitova i Mertens još čekaju protivnice

Ešli Barti je bez sumnje trenutno najbolja teniserka sveta i ovo što je pokazala u prva tri kola Vimbldona samo potvrđuje konstataciju da je i najveća favoritkinja za osvajanje titule na londonskom grend slemu.

Poslednja potvrda njene dominacije stigla je danas kada je za samo 53 minuta sa dva puta po 6:1 prosto pregazila domaću igračicu Herijet Dart, koja ruku na srce teško da se nadala pobedi. Snažna Australijanka je u prva tri kola protivnicama predala ukupno 12 gemova, a u seriji je od 15 trijumfa. Njena naredna meta je Alison Riske, Amerikanka koja je savladala nakon preokreta 23. nositeljku Švajcarkinju Belindu Benčič rezultatom 4:6, 6:4 i 6:4.

Izabrane vesti

Relativno dobro izdanje prikazala je i "velika mama", Serena Vilijams koja je u dva seta, sa 6:3 i 6:4 očekivano savladala Nemicu Juliju Gerges, njenu žrtvu iz polufinala prošlogodišnjeg izdanja Vimbldona. A sada ide na iskusnu Karlu Suarez Navaro. Špankinja nije imala većih problema protiv Amerikankne Lore Dejvis od koje je bila bolja sa dva puta po 6:3.

Serena Vilijams

Jedna od najvećih favoritkinja turnira, ujedno i bivša šampionka, Petra Kvitova bila je, uz gledaoce, praktično nemi svedok zaista očajne predstave Magde Linet koju je savladala sa 6:3 i 6:2. Čehinja nije morala praktično ni da se trudi, pošto joj je uglavnom sve svojim grešaka "završavala" Poljakinja, te će se za četvrtfinale boriti sa pobednicom meča između dve zaista odlilne tensierke, Britanke Džoane Konte i i Amerikankle Sloun Stivens.

Belgijanka Eliz Mertens je rezultatom 6:2, 6:7 (9) i 6:4 nakon velika borbe savladala najbolju Kineskinju Ćijang Vang i u osmini finala čeka bolju iz odmeravanja Holanđanke Kiki Bertens i Čehinje Barbore Stricove.

REZULTATI I LIVE

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara