Bitka od pola miliona $ za Vuhan

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.09.18. | 09:24

Kontaveit i Sabalenka se bore za pehar, veliki dolarski ček i 900 WTA poena

Prestižni WTA Premier 5 turnir u Vuhanu (tvrda podloga, 2.746.000 dolara) došao je do samog kraja. Iako je pregršt vrhunskih teniserki ipak optiralo da se odmara ove sedmice, dok je dosta njih igralo ali sa povredama nakon veoma teške severnoameričke turneje završno sa US Openom, poput Simone Halep, viđeno je mnoštvo odličnih mečeva. Kao najbolje iz borbi u Vuhanu, megalopolisu od skoro 20 miliona stanovnika koji je situiran u provinciji Hebei u centralnoj Kini, izašle su dve zvezde budućnosti, ali očigledno i sadašnjosti svetskog tenisa.

U pitanju su Arina Sabalenka i Anet Kontaveit. Snažna 20-godišnja Beloruskinja buknula je ove sezone i u narednim godinama treba očekivati njen prodor ka vrhu. Sličnu sudbinu predviđamo i njenoj protivnici, dve godine starijoj Estonki koja polako postaje vrhunska igračica. Kontaveit je trenutno 27, a Sabalenka 20. na svetskoj lestvici, a nikada do sada nisu ukrstile rekete.

Izabrane vesti

Ove sedmice daleko teže protivnice je pregrmela Beloruskinja, tako da bi mogla da bude malo umornija. Iako je favoritkinja prema MOZZART fabrici kvota (1,50) za one koji žele ove subote malo da rizikuju sa uplatama, preporučujemo da probaju na Kontaveit (2,41).

Takođe, trebalo bi očekivati da finale, koje počinje od 13 časova po srednjoevropskom vremenu potraje pošto je nagrada zaista velika - 503.000 dolara i 900 WTA poena, tako da motiva ima na pretek.

FOTO: Action Images


tagovi

Arina SabalenkaAnet Kontaveitbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara