Bonaca u Rimu

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.05.18. | 16:24

Novak Đoković bez mnogo napora u trećem kolu mastersa u Večnom gradu

Novak Đoković je bez većih problema uspeo da se izbori i sa drugom preprekom na mastersu u Rimu (šljaka, 4.273.775 evra) pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, i 6:2 savladao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Prvi set je bio nešto napetiji, pa se čak do samog kraja nije naslućivalo ko bi mogao do ga uzme. Imao je naš teniser vezane brejk lopte u petom gemu, ali je Gruzijac odličnim servisima uspeo da spreči vođstvo našeg asa, koji je pak odmah nakon toga jedva odbranio svoj servis. Sledeća prilika je došla tačno na set loptu u 10. gemu koju je ovaj put naš teniser iskoristio. Nakon togla, sve je bilo lakše - Novak je osvojio prva tri gema u drugom setu čime je praktično stavio šapu na trijumf.

Izabrane vesti

Mora se podvući da su uslovi za igru bili veoma teški, pre svega zbog vlažnosti, što podloge, što vazduha pošto je poslednjih dana kišno u Večnom gradu, ako i nepredvidivih naleta vetra. Naredni protivnik Noletu, koji u Rimu brani finale i 600 ATP poena, je nezgodni Španac Albert Ramos Vinjolas koji je u drugom kolu sieo da savlada Džona Iznore i to nakon tri taj-brejka. Novak do sada nije imao problema sa trenutno 41. reketom sveta kojeg je savladao u svih pet odmeravanja.

Foto: Action Images


tagovi

atp rimATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara