Bravo, Dušane! Lajović preslišao Gaskea, smeši se okršaj sa Del Potrom

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.05.18. | 19:36

Jedna od većih pobeda u karijeri srpskog tenisera

Prava forma u pravom trenutku! Srpski teniser Dušan Lajović napravio je još jedan veliki korak na turniru u Madridu, pošto je u 1/16 finala eliminisao iskusnog francuskog asa Rišara Gaskea i plasirao se u osminu finala gde će za protivnika imati pobednika meča između Huana Martina Del Potra i Damira Džumhura7:6(1), 7:6(1).

Lajović je bio koncentrisan u najvažnijim trenucima utakmice, a pre svega u taj-brejkovima, kada je odigrao gotovo bez greške. Bila su to dva odlična seta, koja su trajala po sat vremena. O tome kakva je borba bila na šljaci govori i podatak da tokom čitavog meča nije bilo brejk poena.

Izabrane vesti

Bio je ovo prvi međusboni meč u karijerama dvojice tenisera. Ipak, Francuz nije uspeo da opravda 29. poziciju na ATP listi, kao ni da iskoristi dobar emotivni trenutak nakon eliminacije Tomaša Berdiha. Izgleda da je Lajoviću od velikog značaja bilo to što je krenuo od kvalifikacija, pošto je ranije podigao formu i nastavio u istom stilu i u glavnom žrebu. Do sada nije izgubio nijedan set u Madridu i spreman je za novi okršaj, koji će ovoga puta sa sobom nositi plasman u četvrtfinale.

Foto: Action images


tagovi

Dušan LajovićRišar Gaske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara