"Troicki"
"Troicki"

Bravo Viktore, tako se igra! Troicki razbio Simona, sledeći je šampion Vavrinka

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.16. | 20:33

Ohrabrujuća partija srpskog tenisera i pobeda protiv Francuza u tri seta

TroickiKonačno! Odavno Viktor Troicki nije ovako dobro izgledao na terenu kao u meču trećeg kola Rolan Garosa u kom je potpuno nadjačao i nadigrao domaćeg tenisera Žila Simona i pobedom od 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) zakazao susret sa Stenom Vavrinkom.

Bilo da je u pitanju servis, ili ako se gledaju dugački poeni, Troicki je bio apsolutno dominantan teniser na pariskoj šljaci. Pogađao je čak i lob.

Izabrane vesti

Još od starta meča bilo je jasno da je Viktor rešio da igra ozbiljan tenis, a mirnoća koja je našeg tenisera krasila tokom drugog i trećeg seta je nešto na šta nas nažalost nije navikao. Ali, samo neka ovako nastavi, navići ćemo se mi lako.

Nije bilo onog njegovog čuvenog skakanja u formi tokom meča, nije bilo amplituda i oscilacija. Bila je to ravna linija, ali ravna na vrhu Viktorovog tenisa. Uprkos snažnoj podršci koju je imao Francuz.

Simon je muku mučio sa servisima, mnogo je grešio... U svim aspektima je podbacio i sa ovakvom partijom nije mogao da se nada ničemu više protiv raspoloženog Troickog.

Forhend i bekhend su mu funkcionisali savršeno, servis je bio standardno dobar, ali deluje da je za razliku od prva dva meča Troicki u glavi bio staloženiji, koncetrisaniji i 100 odsto u duelu. Nije bilo izliva emocija, samo je mislio na teren i naredni udarac.

Rezultat svega toga je očigledan. Prvi put je savladao Simona i to u sedmom međusobnom duelu. Do sada nije uzeo ni set.

A, srpski teniser će u narednom kolu imati pravi ispit zrelosti - čeka ga aktuelni šampion turnira Sten Vavrinka koji je nadigrao Žeremija Šardija u tri seta.

Čeka nas prava teniska poslastica.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žil SimonViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara