Brz pozdrav Pariza i Krajinovića, sledi mu nagli pad

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.10.18. | 12:55

Drugi reket Srbije, koji je prošle godine igrao finale mastersa u francuskoj prestonici ovaj put poražen već u prvom kolu

Filip Krajinović je doživeo još jedn sudar sa realnošću i to na mestu svog najvećeg uspeha u karijeri. Naš drugi reket je poražen već u prvom kolu mastersa u Parizu pošto ga je u dva seta, rezultatom 7:5 i 6:2 savladao odlični Rus Karen Hačanov.

Ipak ono što više boli od ranog ispadanja sa turnira u Gradu svetlosti je podatak da će ostati bez 590 ATP poena, pošto je prošle godine na ovom mestu sakupio 600 plasmanom u finale. A to znači da će izgubiti praktično polovinu bodova od sadašnjih 1.235 te će se survati negde oko 90. pozicije jer će od narednog ponedeljka imati samo 645 ATP poena.

Izabrane vesti

Pre samo 12 meseci Fića je oduševio svet neverovatnim partijama, zaključno sa dramatičnim finalom koje je ipak izgubio od Amerikanca Džeka Soka. Delovalo je da je, konačno, sa 25 godina zaigrao onako kako zna i ume i kao što se i očekivalo. Motor iza tog uspeha je bio Petar Popović, ali se naš stručnjak pre nekoliko meseci povukao iz Krajinovićevog štaba. Serija povreda, ali i raznih drugih činilaca vratili su ga opet među svetski prosek. Prošle sedmice je u Bazelu pripretio Rodžeru Federeru uzevši mu set pred domaćim navijačima. Delovalo je da ga je evropska jesen ponovo probudila. Ali očigledno ništa od toga. Njegovim padom na mesto drugog reketa Srbije vratiće se neumorni Dušan Lajović.

Hačanov u narednom kolu igra protiv 12. nosioca, Britanca Kajla Edmunda.

FOTO: Reuters


tagovi

Filip KrajinovićMasters ParizKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara