Olga Danilović
Olga Danilović

Ćao, ja sam Olga i za koju godinu biću u TOP 10 na svetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.07.18. | 16:49

Danilovićeva u prvom WTA finalu

Srbi su je upoznali još kao devojčicu, više zbog oca Saše Danilovića, no zbog teniskog talenta, ali to bi uskoro mogla da se promeni. Jer Olga Danilović ove nedelje u Moskvi nagoveštava da bi mogla da krene tatinim stopama i da na svoj način ostvari veliku sportsku karijeru. Posle Kaje Kanepi i Julije Gerges još jedan veliki skalp za mladu srpsku teniserku i pobeda od 6:2, 5:7, 7:5 nad 42. teniserkom sveta Aljaksandrom Sasnovič za plasman u finale turnira u Moskvi!

Prvo WTA finale u karijeri Danilovićeve što i nije nikakvo iznenađenje imajući u vidu da joj je tek 17 godina. Igra joj je u Moskvi izgledala mnogo zrelije. Uostalom, Danilovićeva je danas izgubila tek prvi set u ruskoj prestonici, a pritom je impresionirala hrabrom igrom i rizičnim udarcima koje ne bi pokušavale ni značajno iskusnije teniserke.  

Izabrane vesti

Na kraju je i uspela, pa će se za prvu WTA titulu boriti sa starom poznanicom Anastasijom Potapovom sa kojom se prilično redovno sastajala u završnim fazama najvećih juniorskih turnira. Ruskinja je u polufinalu posle preokreta izbacila 90. teniserku sveta Tamaru Zidanšek pošto joj je Slovenka predala meč pri vođstvu Potapove od 3:6, 6:4, 5:2.

I Potapovoj je ovo prvo WTA finale naravno. Ali je do njega imala znatno lakši put od Danilovićeve. Mada, mlade su to devojke, teško da će ih umor zaustaviti na putu do ostvarenja snova. Ovaj bi bio samo prvi za Danilovićevu, jer je Olga u Moskvi pokazala da ima potencijal da se kroz koju primakne vrhu WTA liste.

Naravno, štošta tu još treba ispraviti. Servis recimo. Jer imala je Danilovićeva brejk i na početku drugog seta, ali se Sasnovičeva vratila pošto je Olga samo u četvrtom gemu napravila četiri duple servis greške. U 10. gemu trećeg seta servirala je za pobedu i nije uspela, ali ispravila se novim brejkom u 12.

Sve skupa – vrlo obećavajuće. Olgina budućnost je počela danas. Šta god se desilo u finalu.

First Final Feels!@danilovic_olga exhibits a fighting spirit to defeat Sasnovich 6-2, 5-7, 7-5.

The 17-year-old Lucky Loser reaches her maiden career WTA final at @MosowRiverCup pic.twitter.com/Ke4NGhcuGe

— WTA (@WTA) July 28, 2018

 


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara