""
""

Conga, čuvaj ga se!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.17. | 13:11

Francuz u finalu Antverpena odmerava snage sa Dijegom Švarcmanom

Učestali problemi sa povredama primorali su Žo-Vilfrida Congu da odustane sa brojnih turnira ove sezone, što se odrazilo na ukupan skor (29-12), ali i plasman na ATP listi gde trenutno zauzima 17. poziciju.

Izabrane vesti

Međutim, uprkos navedenim problemima, Francuz je uspeo da stigne do tri titule (Roterdam, Marselj i London), gde je rušio Davida Gofana, Luku Puja i Tomaša Berdiha. U borbi za četvrti trofej, Conga ukršta rekete sa Dijegom Švarcmanom u finalu ATP turnira u Antverpenu. Do poslednjeg meča Conga je stigao preko De-Šepera, BenetoaBemelmansa, a karakteristično snažni servisi ulazili su u visokim procentima, što bi moglo da mu donese prevagu protiv nezgodnog Argentinca.

MOZZART KVOTE
(1,55) Tsonga - Švarcman (2,29)

Švarcman ove sezone igra vrlo dobro. Nedavno je stigao do 26. mestu na ATP listi, što je ujedno i njegov najbolji rejting u karijeri. Jedinu titulu je uzeo prošle sezone u Istanbulu, gde je savladao Grigora Dimitrova.

Blizu osvajanja druge titule u karijeri Švarcman je bio na istom ovom mestu minule sezone, kada ga je u finalu savladao Congin sunarodnik Rišar Gaske. Vrlo dobra izdanja argentinski teniser je prikazao na US Openu, odnosno u Tokiju, gde je igrao četvrtfinale i polufinale u kojima su ga savladali Pablo Karenjo-Busta i David Gofan.

Ovo je prvi međusobni duel Conge i Švarcmana. Nije tajna da je Francuz bliži pobedi, ali kako je Argentinac u odličnoj formi, bilo bi dobro izbeći konačan ishod i opredeliti se za ukupan broj gemova. Trebalo bi da ih bude više od 22,5...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žo Vilfred Conga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara