Čovek koji zna Đokovića u dušu: On obožava Vimbldon, ali u Njujorku je najteže

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.09.18. | 09:59

Marijan Vajda tvrdi da je srpski teniser godinama najbolje partije pružao na Flašing medouzu, ali da su ga razne stvari sprečavale da dođe do više pehara na tom turniru

Pozovi Marijana Vajdu ako želiš uspeh. Otprilike tako nekako bi mogao da rezonuje Novak Đoković, jer posle povratka slovačkog trenera u stručni štab, srpski teniser osvojio je dva gren slema, Vimbldon i US open.

Iskusni trener je nakon trijumfa Đokovića nad Huanom Martinom del Potrom, istakao da je trijumf u Njujorku možda i važniji od onoga na londonskoj travi jer Flašing Medous predstavlja mesto gde ima najviše prepreka na putu do pehara.
“Ako gledamo sa emotivne strane i uporedim sa osvajanjem Vimbldona u julu, ovo je za mene važnija pobeda. Novak je uvek igrao najbolje ovde, u Njujorku, ali samo je dva puta osvajao turnir. Često je tu bilo drugih uslova koji su uticali. Publika, vreme, kiša, vlaga. Bilo je veoma veško. Novak obožava Vimbldon, ali ovo je teren gde zaista morate da se dokazujete, rekao je Vajda, a prenosi francuski L’Ekip.

Izabrane vesti

A onda se slovački trener osvrnuo na finale sa Del Potrom i detaljima koji su odlučili taj meč.
“Bilo je dosta udarac gde je bio daleko od lopte, ali je ipak uspeo da je udari. Fizički je bio veoma spreman”, naveo je Vajda na početku analize.

Nije, doduše, sve bilo tako sjajno na samom početku takmičenja na Flašing medouzu.
”U prvih nekoliko rundi je imao neke komplikovane mečeve. Ali Novak je trijumfovao, jer je igrao najbolje kada je bilo najvažnije. Forhend mu je zaista odličan i tim udarcem je diktirao tempo”.

Na sve to, prema Vajdinim rečima, nadovezala se Novakova agresivnost što je Slovaka podsetilo na neka prethodne vremene kada je Srbin bio broj jedan na ATP rang listi.
“Video sam da Novak psihički nije padao ni u jednom trenutku. Jednostavno, imao je cilj. I vratio sa na svoj vrhunski nivo”.

Pobedom nad Del Potrom, srpski teniser došao je do 14.  grend slem trofeja u karijeri čime se na večnoj listi izjednačio sa Amerikancem Pitom Samprasom.
“Da ste me pitali pre nekoliko godina, rekao bih da su Rafa i Rodžer predaleko ispred Novaka, ali sve im je bliži”, uz osmeh je zaključio Vajda.

Foto: Action images


tagovi

Novak ĐokovićMarijan Vajda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara