(©AFP)
(©AFP)

Čudesna Arina Sabalenka: Od 0:6, 3:5 do finala US opena

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.09.23. | 09:20

Beloruskinja sprečila sveameričko finale

Od ponedeljka biće prva teniserka sveta, ali je Arina Sabalenka u polufinalu US opena na delu pokazala da zaista zaslužuje tu poziciju.

Manirom Novaka Đokovića beloruska teniserka je dobila izgubljen meč. Medison Kiz je vodila 6:0, 5:3, dakle jedan gem je delio od plasmana u finale, a onda se Sabalenka pretvorila u Marvelovu superjunakinju i izvela jedan od najvećih preokreta na grend slemova u skorije vreme – 2:1 (0:6, 7:6, 7:6) posle dva sata i 35 minuta igre.

Izabrane vesti

Sprečila je Arina sveameričko finale u Njujorku, rastužila je domaću publiku, pošto će se u meču za trofej sa druge strane mreže nalaziti Koko Gof.

Medison Kiz je dominirala terenom set i po, došla nadomak trijumfa. Ne pamti se kada je neko u skorije vreme tako deklasirao Sabalenku kao Amerikanka u prvom setu, ostavivši Beloruskinji „krompir“ u koloni gemova.

I u drugom setu imala je Kiz brejk prednosti, vodila sa 5:3, a u sledećem gemu je servirala za pobedu. I izgubila je svoj servis gem bez osvojenog poena. Potpuno je pala posle toga američka teniserka, pa je taj-brejk izgubila sa 7:1.

Imala je Amerikanka i u trećem setu brejk prednosti, povela je sa 4:2 i to joj opet nije bilo dovoljno, jer je već u sledećem gemu Sabalenka uzvratila istom merom. Novi taj-brejk, odlučujući, nije bio mnogo neizvesniji od prethodnog. Beloruskinja je povela sa 4:0 i tu razliku uspela da sačuva do konačnih 10:5.


tagovi

Arina SabalenkaUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara