Čudo Rolan Garosa bori se za titulu u Umagu

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 12:17

Polufinale turnira u Francuskoj najbolje govori o tome koliko je Čekinato opasan na šljaci

Marko Čekinato, najveće iznenađenje ovogodišnjeg Rolan Garosa, ubedljivo se plasirao u finale Umaga pobedivši imenjaka iz Argentine Trunhelitija (2:0, po setovima 6:2, 6:1). Za svoj prvi trofej na najpoznatijem hrvatskom ATP turniru boriće se protiv Gvida Pelje koji je slavio protiv Robina Hasea (2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:2). 

Utisak je da se Holanđanin potpuno potrošio u četvrtfinalu protiv branioca naslova Andreja Rubljova jer je u ključnom delu meča, odnosno sredinom trećeg seta, baš kad se vratio u život, izgubio snagu i ostao bez plasmana u finale. Prvi set dobio je argentinski teniser sa 6:3, ali u drugom Hase se veoma ubedljivo vratio slavivši s 6:1.

Izabrane vesti

Kada je izgledalo da će Hase potpuno preuzeti inicijativu i okrenuti situaciju u svoju korist, Pelja je izvukao svoj maksimum i pri rezultatu 3:2 slomio Hasea oduzevši mu servis. Pokazaće se, bio je to poslednji osvojeni gem Hasea na ovogodišnjem Umagu i Argentinac se prvi put u karijeri plasirao u završnicu ovog turnira.

Čekinato je imao mnogo lakši posao. Sirotom Trunhelitiju dao je svega tri gema. Prvu deonicu je lako rešio u svoju korist, u drugoj je vodio sa 5:0, ali se potom smilovao i svom imenjaku dozvolio bar jedan gem.

Kada je reč o tipovanju ovog susreta, polufinale Rolan Garosa najbolje govori o tome koliko je Čekinato opasan na šljaci. Naravno, i Argentinci su po tradiciji specijalisti za zemljanu podlogu, ali ovog puta ipak idemo uz Italijana. I plasman na ATP listi (Gvido Pelja je tek 79, Čekinato 27) ide u prilog Italijanu. Za kvotu 1,70 spremni smo da preuzmemo određeni rizik.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 20:05 7830 ATP Cecchinato M. - G. Pella ki 1 1,70
Ukupna kvota1,70

Foto: Action Images


tagovi

ATP Umag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara