Cunami i dalje nosi sve pred sobom - Đoković je šampion Šangaja!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 12:18

Srpski teniser nastavio dominaciju i slavio s 2:0 u setovima u finalu masters turnira

Rekao je Novak Đoković tokom turnira u Šangaju da i dalje igra na talasu posle osvajanja Vimbldona. Samo, to nije običan talas, već cunami! I to onaj od 25 metara što čisti sve pred sobom. Đoković je pokazao da je trenutni vladar svetskog tenisa kasnije osvajanjem Sinsinatija i US Opena, a sada je stigao do novog mastersa. U finalu Šangaja savladao je Bornu Ćorića s 2:0 u setovima - 6:3, 6:4!

Đoković je osvojio turnir bez izgubljenog servis-gema, tek je treći teniser kome je to pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Kakva igra, samouverena, bez trzavica, praktično bez postavljanja pitanja ko će biti šampion...

Novak je po svim statističkim parametrima bio bolji. U prvom setu je napravio jedan brejk koji mu je bio više nego dovoljan, a onda je brejknuo Ćorića odmah na startu drugog seta i time praktično prelomio duel. Borio se Ćorić koliko je mogao, bilo je tu zanimljivih poena, ali se suštinski sve vreme znalo ko će podići pehar posvećen pobedniku.

Doduše, Ćorić je imao tokom meča i problema sa desnom butinom, pa je tokom meča nosio i zavoje zbog toga. Međutim, kakogod gledali, Đoković je nesumnjivo bolji teniser i zasluženo je došao do još jedne ATP titule. Ćorić je bio nervozan tokom meča, možda i zbog toga što je Đoković pročitao svaki njegov napad i imao kaznu za svaku grešku.

Fascinantno je bilo kako je Đoković igrao defanzivno i to na najbržojoj betonskoj podlozi. Sve je stizao. Kao da smo gledali Rafu Nadala na šljaci, a ne Đokovića na betonu. Fenomenalno!

Đoković je ovom pobedom stigao do novih 1000 ATP poena i 1.360.560 dolara više na računu. Đoković je trijumfom stigao i do rekordne četvrte titule u Šangaju i 32. titule što se tiče masters turnira! Sada Nadal ima dnu masters titulu više.

Kina je oduvek bila njegova teritorija, u najmnogoljudnijoj zemlji sveta Đoković je neverovatan. Ovo nadigravanje Ćorića je samo dokaz za to. U ovom trenutku niko ne može da mu stane na crtu. Pa ni čovek koji je juče pobedio Rodžera Federera.

Foto: Action images


tagovi

Novak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara