(©Reuters)
(©Reuters)

Del Potro: Ne mogu da vozim, niti da se bez bola popnem uz stepenice

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 18:18

Povrede i operacije uništile karijeru Argentincu

Mogao je mnogo, mnogo više. Ali, ostaće Huan Martin del Potro upisan u tenisku istoriju makar po jednom osvojenom grend slemu. I to protiv Rodžera Federera u finalu US Opena.

Povrede su uništile karijeru Diva iz Tandila. Operacija za operacijom. Od kolena do ručnog zgloba. Ceh svega toga stigao je sada kada je stavio tačku na karijeru. Zdravlje mu je totalno upropašćeno.

Izabrane vesti

Danas mogu samo da hodam. I to ulicom. Ne mogu na stazi za brzo hodanje. Ne mogu ni da se popnem uz stepenice bez bolova. Niti mogu da vozim auto duže vreme, jer moram da napravim pauzu da bih protegao noge. To je moja realnost. Teško je i tužno“, pričao je Del Potro za argentinske medije.

Kada je drugi put polomio čašicu kolena 2019. godine, više nije bilo rešenja za njega.

Nedavno sam bio u Švajcarskoj, posetio sam doktora. Tretman koji je preporučio i koji je pomogao mnogim teniserima, kod mene nije imao nikakav efekat“.

Sve to je počelo i psihički da utiče na Argentinca.

„U glavi ne mogu još da se naviknem na život bez tenisa. Nisam imao postepeni prelazak u penziju. Nisam imao priliku da se pripremim za to, nemam predstavu kako to ide kod drugih igrača. Bio sam treći teniser sveta i odjednom oba kolena su mi bila polomljena. I sada sam ovde, bez ičega“, zaključio je Del Potro.

Za njega su argentinski mediji ne tako davno pisali i da mu je otac spiskao ogroman novac na brojne neuspele poslovne poduhvate...


tagovi

Huan Martin Del Potro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara