Huan Martin del Potro (©Reuters)
Huan Martin del Potro (©Reuters)

Del Potro ponovo operisan

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.03.21. | 09:28

Četvrti zahvat na kolenu

Kakva je to karijera mogla da bude, da je povrede nisu potpuno uništile.

Argrentinski teniser Huan Martin del Potro će verovatno ostati simbol igrača u belom sportu kojem „viša sila“ nije dozvolila da do kraja ostvari svoj nesumnjivi talenat. Bik iz Tandila, kako mu je nadimak, ponovo je operisan i njegov povratak na teren ponovo je odložen do daljeg.

Izabrane vesti

Del Potro je operisan u Čikagu i to mu je čak četvrti zahvat na kolenu. Ali on, iako ima 32 godine, ne odustaje od povratka na teren. Štaviše, na zahvat je i otišao zato što druge metode nisu dale rezultat, a njemu je želja da na leto bude spreman da zaigra na Olimpijskim igrama.

Činjenica je i da i pored svih silnih povreda, Del Potro je uspevao da se vrati na teren i da igra sjajan tenis. Čak je 2018. godine došao i do finala US opena, koje je izgubio od Novaka Đokovića.

Grend slem u Njujorku je omiljeni Argentincu, jer je 2008. osvojio šampionski pehar pobedom nad Rodžerom Federerom. Tada se verovalo da je samo nebo granica za Del Potra. U karijeri do sada je osvojio 22 trofeja, a bio je u avgustu 2018. treći na ATP listi.

Pa, kad je pre tri godine uspeo da posle operacija i povrede dođe ponovo do vrha, čvrsto veruje Bik iz Tandila da će to ponovo moći.


tagovi

Huan Martin Del PotroTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara