Đere bolji i od Borne

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.07.18. | 14:49

Srpski teniser u četvrtfinalu ATP turnira u Gštadu pošto je sprečio Ćorićev preokret. Za polufinale protiv još jednog Hrvata Viktora Galovića

Dobro je krenulo danas sa obračunima naših i hrvatskih sportista. Po nas, naravno! Dok čekamo to polufinale vaterpolo Evropskog prvenstva protiv Barakuda od 20.30, mogli samo da pratimo razvoj situacije u uzbudljivom teniskom dvoboju iz Švajcarske između Lasla Đerea i Borne Čorića.

Iako je Hrvat daleko bolje plasiran, te ga je to stavilo u ulogu jasnog favorita, naš igrač je ipak uspeo da se probije u četvrtfinale turnira u Gštadu. Đere je pritom sprečio preokret momka iz Zagreba slavivši nakon velike borbe sa 6:4, 1:6 i 6:1.  Istina, 21. reket sveta se požalio na povredu u trećem setu te nije mogao da se suprostavi našem Laslu. To je deveta pobeda srpskog igrača na poslednjih 11 mečeva, što dobro pokazuje u kakvoj je formi i da ga trenutno ne treba unapred otpisivati pri prognozama.

Izabrane vesti

Naredni protivnik teniseru iz Sente, koji će se nakon Gštada (ATP 250, šljaka, 501.345 evra) vratiti među 100 najboljih na svetu je još jedan Hrvat, srećni gubitnik iz kvalifikacija koji se probio do borbe za polufinale, Viktora Galovića, trenutno 267. reketa na svetskoj lestvici. 

Foto: Starsport


tagovi

Laslo ĐereBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara