Dlanom o dlan i već je bilo gotovo - Novak je sila za Gaskea

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 08:19

Laganih 3:0 u setovima za osminu finala US Opena

Ma, nije se Novak ni oznojio. Toliko je navikao u karijeri da pobeđuje Rišara Gaskea gde god da ga vidi da mu je to prešlo u automatizam. Sada je došao do 13. pobede u 14 mečeva i trijumfom od 3:0 (6:2, 6:3, 6:3) stigao je do osmine finala US Opena.

Tamo Novaka čeka Žoao Soza, 68. nosilac na ovom turniru. Ukoliko Đoković i njega prođe, čeka ga duel sa Rodžerom Federerom u četvrtfinalu US Opena.

Izabrane vesti

Đoković je arhivirao duel s Gaskeom već za dva sata i 13 minuta igre. Odmah u prvom setu uzeo je dva brejka Francuzu koji nije uspevao da uhvati ritam u servisima, a protiv sjajnog riternera kakav je Novak tako ne može da se igra.

Najveći otpor Gaske je pružio u drugom setu kada je dopustio Đokoviću "samo" jedan brejk, ali je već u narednom setu još dva puta ostao bez servisa i morao je da potpiše kapitulaciju, a da nije pružio neki preteran otpor jednom od najboljih u istoriji ove igre.

Mogli smo od Francuza da vidimo nekoliko lepih udaraca iz čuvenog bekhenda, ali i njemu je bilo jasno da više od te "umetničke" lepote neće moći da pruži protiv Đokovića koji postepeno diže formu i igra bolje nego na početku turnira.

Verovano Đokoviću neće veći problem napraviti ni Soza u narednom kolu, ali onda najverovatnije sledi okršaj sa Federerom i to će biti pravi klasik i uživanje za sve ljubitelje tenisa.

Rodžer ima mnogo motiva jer je nedavno izgubio do Đokovića u finalu Sinsinatija. Ali, Đoković ide korak po korak. 

A ovaj korak je bio prilično lagan.

Foto: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara