Nik Kirjos (©Reuters)
Nik Kirjos (©Reuters)

Dobili specijalnu pozivnicu i ušli u finale AO: Kirjos i Kokinakis "zapalili" Melburn (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 10:12

Boriće se za prvi grend slem trofej u karijeri protiv Maksa Pursela i Matjua Ebdena

Umeo je Nik Kirjos da dovede australijsku publiku do ludila, bivao je i izviždan na „Rod Lejver areni“, izazivao je ono najgore u navijačima, ali je u dubl konkurenciji „naterao“ Australijance da navijaju za njega. Najveći uspeh Kirjos ostvario je u domovini, i to u dublu sa sunarodnikom Korinakisom. Napravila je australijska kombinacija senzaciju, stigli su Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis do finala, a na turniru su zaigrali zahvaljujući specijalnoj pozivnici. U polufinalu su nadigrali Marsela Granoljersa i Orasija Sebaljosa – 2:0 (7:6 (4), 6:4).

Nisu Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis blistali u singlu, naprotiv, ispali su rano. Ali priredili su jedno od najvećih, ako ne i najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu. Boriće se za prvi grend slem u karijeri u sveaustralijskom finalu, pošto će ih u finalu sačekati Maks Pursel i Metju Ebden.

Izabrane vesti

Ludo se zabavlja Kirjos u Melburnu, uživa kao nikada do sada i na korak je do ostvarenja sna. Nije ljubimac publike, više puta je iziritirao Australijance nego što ih je obradovao, gurao im je prst u oko u slučaju „Novak Đoković protiv države Australije“… Ali uspeo je da preobrati „Rod Lejver arenu“. Do juče mu je zviždala, od danas mu kliče. I biće zanimljivo videti kome će se nakloniti Australijanci u velikom finalu.

Nik Kirjos (©Reuters)Nik Kirjos (©Reuters)

Špansko-argentinska kombinacija pala je pred Kokinakisom i Kirjosom za manje od dva časa igre. Izvanredno su servirali Australijanci, imali su 13 asova i skoro 80 odsto poena osvojenih na prvi servis. Nisu Granoljersu i Sebaljosu dopustili u prvom setu da dođu do brejk lopte, a kamoli da im oduzmu servis. A, u igri nerava, u „13. gemu“, pokazali su se kao mentalno jači.

Furiozno su otvorili i drugi set, odmah su stigli do brejka, uspeli su i da ga materijalizuju. Ipak, nisu mogli bez pada i mini-drame. Napravili su Španac i Argentinac brejk, vratili su se u meč i zakuvali u devetom gemu. Malo im je nedostajalo da u drugom gemu u nizu oduzmu servis Australijancima i poravnaju rezultat. Odbranili su se Kirjos i Kokinakis i potom su u idućem gemu zaradili meč-loptu i ekspresno je pretočili u prolaz u prvo grend slem finale.

San Nika Kirjosa i Tanasija Kokonakisa i dalje traje, ali ne i srpske teniserke Lole Radivojević. Zaustavljena je Lola u četvrtfinalu juniorskog Australijan opena. Bolja od srpske teniserke bila je Hrvatica Petra Marčinko, prva nositeljka u Melburnu – 2:0 (7:5, 6:2).

AUSTRALIJAN OPEN, POLUFINALE (MUŠKI DUBL)

Četvrtak

Kirjos/Kokinakis (Australija) - Granoljers/Sebaljos (Španija/Argentina) - 2:0 (7:6 (4), 6:4)

Ebden/Pursel (Australija) - Rem/Salisburi (SAD/V. Britanija) - 2:0 (6:3, 7:6 (9))


tagovi

Nik KirjosTanasi KokinakisAustralijan openAustralijan open 2022ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara