Novak Đoković
Novak Đoković

Dobro došli u 2019, Đoković je i dalje najbolji na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.01.19. | 19:23

Damiru Džumhuru samo tri gema

Pehar u Abu Dabiju jeste bio revijalnog karaktera, ali sam tenis bio je na ozbiljnom nivou, a da planira da tako ostane i kada se sezona zahukta Novak Đoković je dokazao već na prvom takmičarskom meču u 2019. godini. Na startu turnira u Dohi ubedljivih 2:0 protiv Damir Džumhura, po setovima 6:1, 6:2, tek da neko pomisli da će ga skinuti sa čela ATP liste.

Izabrane vesti

O samom meču nema se mnogo šta pisati. Već pri prvom servisu tenisera iz BiH pravi Đoković brejk i set rešava u svoju korist za svega 23 minuta igre. A ni u drugom prvi reket sveta nije bio milostiviji. Istina, tada je Džumhur odbranio prvi servis, ali samo da bi izgubio narednih pet gemova i utvrdio gradivo: Novak Đoković i dalje je najbolji na planeti. I planira da tu ostane još dugo.

Nek se sada spremi Marton Fučovič, 37. teniser sveta, koji je u prvom kolu izbacio Marijuša Kopila (6:3, 6:2), pa čak uspeo i da Đokoviću otkine jedan set na putu ka peharu na prošlogodišnjem Ju-Es Openu u njihovom jedinom dosadašnjem duelu. Džumhur je bio nemoćan, Fučovič bi mogao da proba makar da zakomplikuje Đokovićev dan.

Podsetimo, plasman u drugo kolo turnira u Dohi ranije danas je obezbedio i Dušan Lajović savladavši Adrijana Manarina sa 6:3, 7:6 (5). Lajovićev sledeći protivnik je Rikardas Berankis. Đokovićev jedini protivnik je on sam. Konkurenciju skoro pa da nema kad igra svoj najbolji tenis.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara