Đoković dočekao Aguta

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.19. | 17:11

Španski teniser, koji je bio bolji od našeg asa na poslednja dva susreta u tekućoj sezoni, slavio sa 3:1 protiv Argentinca Peje u četvrtfinalu Vimbldona

Opravdao je Roberto Bautisa Agut poziciju favorita u četvrtfinalnom susretu Vimbldona protiv Gvida Peje.

Istina, opasni Argentinac je uspeo da izvuče barem jedan set u ovom okršaju majstora igre na šljaci, ali više od toga nije mogao. Španac je nakon tri sata i šest minuta igre slavio sa 7:5, 6:4, 3:6 i 6:3 za najveći uspeh u karijeri. Do sada je trenutno 22. teniser sveta najviše uspeo da se probije među osam najboljih samo ove godine na Australijan openu.

Izabrane vesti

Do sada su Đoković i Aguta odigrali međusobnih 10 susreta, a čak na tri je bio bolji as iz Kasteljon de la Plane, od čega poslednja dva na tvrdim podlogama u Dohi i Majamiju. Jasno je da ne odgovara Đokoviću, da zna da igra protiv njega i da ga , što je najvažnije pobeđuje, te će ovo biti posebno težak meč. Ovo će im biti prvi put da se odmeravaju na travnatoj podlozi i to na Centralnom terenu "Ol ingland kluba", tako da će ipak prvi reket sveta biti u prednosti. Polufalni susreti muškog singla igraju se po tradiciji u petak.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara