Đoković nemoćan i nesiguran, poraz od Japanca ne najavljuje bolje dane

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.03.18. | 23:11

Srpski teniser eliminisan u Indijan Velsu od 109. igrača sveta

Povratak Novaka Đokovića na teren posle dva meseca nije doneo nikakav zalet za povratak srpskog asa u vrh svetskog tenisa. Đoković je eliminisan na startu prvog Masters turnira u sezoni. Bolji od Srbina je u Indijan Velsu bio malo poznati japanski takmičar Taro Danijel, rezultatom 7:6 (7:3), 4:6,6:1.

Podatak da je Đoković od 109. tenisera sveta ne zabirnjava toliko, koliko njegova igra i izdanje u kojem se prikazao. Novak je u prvom setu vodio 5:2  izgubio ga... To su stvari koje mu se nisu dešavale ni protiv najboljih na svetu, ali očigledno je da ovo nije onaj Novak. Daleko je Đoković od nekadašnje forme, a prema onome što je večeras prikazao, izgleda da povratak u nju nije ni na vidiku. Očigledno je da problemi sa povredom još nisu rešeni i da je Srbin sprečen da pruži maksimum kojim bi uhvatio neki zalet za povratak u vrh.

Izabrane vesti

Osim prvih nekoliko gemova u kojima je imao svežinu i diktriao tempo, Novak je u većem delu meča bio daleko od svog pravog nivoa. Servis sa skraćenim zamahom je očigledno iznuđena promena koja ga mnogo košta, ali nisu funkcionisali ni bekhend, forhend, ritern... Novak je ekspresno došao do 5:2, propustio set loptu u osmom gemu i onda je sve krenulo naopako. Poklonio je ribrejk rivalu i uvrzo izjednačenje. Uspeo je Đoković nekako da dođe do tajbrejka, ali je Danijel tamo bio bolji. Đoković je bio pasivan, dekoncentirsan i nemoćan. 

U drugom setu se vodila izjednačena borba do sedmog gema kada je Srbin konačno oduzeo servis rivalu i prelomio set u svoju korist za izjednačenje. Mada ni to nije išlo lako jer se mučio na svoj servis i iskoristio tek treću set loptu. 

A onda potop u trećem setu! Novak se umorio i bilo je samo pitanje vremena kada će kapitulirati. Držao se samo u prva dva gema. A onda je položio oružje pred 109. igračem sveta koji je ostavrio najveću pobedu u karijeri.

(FOTO: Action images)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara