Đoković (očekivano) preskače kanadski masters

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.07.19. | 09:45

Rodžers kup ove godine (5-11. avgust) bez četvorostrukog šampiona, kao i Del Potra

Kanadski masters, koji se ove godine igra od 5. do 11. avgusta u Montrealu neće imati čast da ugosti najboljeg tenisera na svetu. Novak Đoković je optirao da odmor i pripreme za deo sezone na tvrdim terenima Severne Amerike produži za nedelju dana, pa da se pojavi tek na mastersu u Sinsinatiju (11-18. avgust) gde brani titulu i 1.000 ATP poena.

Odluka o preskakanju Rodžers kupa je očekivana pre svega zato što je Nole prošle godine u Torontu poklekao već u trećem kolu kada ga je savladao mladi Grk Stefanos Cicipas, koji se kasnije probio do finala gde ga je savladao Rafael Nadal. Srpski teniser stoga će izgubiti bez odbrane samo 90 ATP poena što mu neće ni izdaleka ugroziti opstanak na prvoj poziciji svetske liste.

Izabrane vesti

ĐOKOVIĆ OSVAJA US OPEN - KVOTA 2,30

Pored Đokovića metropola Kvebeka ove sezone neće videti ni Huana Martina del Potra koji je još u procesu rekovalescencije nakon operacije napukle časice kolena koje mu je stradalo u Kvinsu pred sam Vimbldon. Umesto dve velike zvezde Kanađani će gledati Francuza Rišara Gaskea i Kazahstanca Mihajla Kukuškina.  Od srpskih tenisera za sada su u glavnom žrebu sigurni samo Dušan Lajović i Laslo Đere.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara