Đoković: Ovo finale dolazi u pravi čas za obojicu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 14:11

"Možemo vam jedno obećati, znajući nas, a to je da ćemo sve dati od sebe", kazao je srpski as o preksutrašnjem duelu sa Nadalom za titulu na Australijan openu

Vidno raspoložen nakon neverovatne igre u polufinalu Australijan opena protiv Luke Puja, koje je dobio izgubivši samo četiri gema za 83 minuta božanske teniske predstave, Novak Đoković se na konferencije za medije u Melburnu osvrnuo na svog sledećeg, ujedno i najvećeg protivnika, Rafaela Nadala.

"Igrao je impresivno tokom celog Australijan opena, set nije izgubio. Odlično se snalazi na ovim tvrdim terenima, kao i uvek.", realan je Nole, "Ni ja nisam loš na poslednjih nekoliko mečeva i mislim da ovo finale dolazi u pravi čas za obojicu. Biće nam sigurno zabavno na terenu".

Izabrane vesti

Njih dvojica su do sada ukrstila rekete čak 52 puta, ali prednost sa 27 pobeda ima naš as koji je od poslednjih 10 bolji bio na čak osam mečeva, zaključno sa polufinalom Vimbldona 2018.

"Možemo vam jedno obećati, znajući nas, a to je da ćemo sve dati od sebe. Mislim da će ljudi uživati. Pokušaću da igram najbolje moguće, a za Rafu je potrebna i posebna taktička priprema. Verujem i da on tako razmišlja o meni. On mi je najveći rival u karijeri. Toliko smo mečeva, epskih mečeva igrali jedan protiv drugog, a izdvaja se to šestosatno finale Australijan opena 2012. Nadam se da ovaj put nećemo toliko dugo da igramo, a i tu je sada super taj-brejk. "

Za kraj, sledeće reči su sigurno mnogim njegovim rivalima zaledile krv u žilama, a posebno toj toliko najavljenoj "novoj generaciji"  koja se u Australiji provela kao bosa po trnju.

"Ja imam malo drugačiji pristup Nadalu, prilagođavam igru našim godinama. Ali, šalu na stranu ne osećam da moje telo ima neka oštećenja koja mogu da utiču na moju igru. A ona je oduvek više-manje ista. Naravno, trudim se da se napredujem, kao i svako. Ali, u suštini to je moja stara igra i neću je značajnije menjati. Barem ne za sada."

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara