Đoković + Pike + kineski finansijer = 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.18. | 13:00

Srpski teniser i katalonski fudbaler potpomognuti magnatom sa Dalekog istoka stvaraju pandan Dejvis kupu koji će imati astronomski fond nagrada

Kako piše L'Ekip, na pomolu je velika revolucija u tenisu, a predvodnik je Novak Đoković!

Srpski as, Đerar Pike i za sada nepoznati investitor iz Kine dogovorili su se da naprave takmičenje koje bi bilo pandan već sasvim prevaziđenom Dejvis kupu, a pripremili su i neverovatan nagradni fond koji će iznositi između 30 i 40 miliona evra. A takva količina novca (npr. fond na ovogodišnjem Australijan openu je bio ispod 16.000.000 evra) može da napravi pravi dar-mar. Koliko se zasad zna, ideja je došla iz glave katalonskog fudbalera koji je još pre dve godine prišao Međunarodnoj teniskoj federacija, ali ga je ova odbila. Štoper Barselone je poznat kao veliki ljubitelj belog sporta, često posećuje turnire gde uglavnom gleda "veliku četvorku" te je uspeo da nađe sagovornike na ovu temu. Navodni format takmičenja bi okupio do 16 timova koji bi se na jednom mestu odmeravali tokom dve sedmice.

Izabrane vesti

Pike često posećuje teniske turnire

Novak je nedavno, tokom Australijan opena uzdrmao tenisku nomenklaturu pošto je preko Sindikata teniskih profesionalaca, čiji je trenutno predsednik, zatražio "veći deo kolača"  nagradnog fonda na grend slemovima, pre svega za početne runde takmičenja. On sada iznosi između 15 i 17 % što je, mora se priznati, malo s obzirom da ljudi dolaze zbog tenisera.

Očigledno je da naš as nema mira i kada se ne takmiči, vredno radi. Zalogaji koje grize u poslednje vreme mogli bi da budu preveliki čak i za njega, ali mu se mora priznati da ima hrabrosti i odlučnosti da se suprostavi okoštalim strukturama. I to ne samo u svoju korist.

(foto: Shutterstock, Action Images)


tagovi

Novak ĐokovićĐerar PikeDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara