Đoković počeo 247. nedelju na tronu, a na startu Monte Karla naplaćuje stari dug

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.04.19. | 09:16

Novak čeka Taroa ili Kolšrajbera

Odmiče teniska sezona, a Novak Đoković nastavlja da zbraja nedelje na tronu. Srpski as je ovog ponedeljka počeo 247. sedmicu kao prvi teniser sveta i još 21 mu nedostaje da dostigne Džimija Konorsa na toj večnoj listi.

Konors je na četvrtom mestu sa 268 nedelja na tronu, a bolji su još samo Ivan Lendl sa 270, Pit Sampras sa 286 i Rodžer Federer sa 310 sedmica sa titulom prvog igrača sveta.

Izabrane vesti

Priliku da sebi obezbedi još duži period na prvom mestu Đoković će imati u Monte Karlu, gde će braniti samo 80 bodova iz prošle sezone, dok će njegov najbliži pratilac na ATP listi, Rafael Nadal, braniti celih 1.000 kao šampion iz 2018.

Ukoliko bi se desilo da Đoković uzme trofeji, Nadalu ispred nosa, to bi ozbiljno uvećalo prednost srpskog asa na ATP listi.

Ipak, za početak će Novak morati da vrati jedan stari dug. Odustajanjem Tanasisa Kokinakisa sa turnira, na njegovo mesto uskočio je Danijel Taro, pa će on u prvom kolu ukrstiti rekete da Filipom Kolšrajberom. Koji god od njih dvojice da dođe Đokoviću na megdan, najbolji igrač sveta će imati dodatni motiv.

Danijel Taro je napravio senzaciju prošle godine kada je eliminisao Novaka Đokovića u drugom kolu Indijan Velsa, a na istom tom turniru, samo ove godine, Srbina je izbacio i Filip Kolšrajber.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara