Đoković: Pokušavam, ne ide! Nemoguće je da igram kako želim

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.03.18. | 23:55

Neizvesno učešće u Monte Karlu

Opet eliminacija u prvom kolu. Nažalost, to je surova realnost s kojom se suočava Novak Đoković.

Za manje od dve sedmice, nekada neprikosnoveni broj jedan svetskog tenisa ispao je od anonimusa iz Japana (Taro Danijel) i Francuske (Benoa Per) i masterse u Indijan Velsu i Majamiju okončao već na početnom koraku.
Pokušavam, ali ne ide. Očigledno je, ne osećam se dobro kad igram na ovaj način. Naravno, voleo bih da sam u mogućnosti da igram kako želim, ali to nije moguće u ovom trenutku. Dajem sve od sebe. Nisam na nivou na kom sam navikao. Daleko sam od toga. Moram da verujem u sebe i vratim se gde sam bio“, poručio je Đoković.

Izabrane vesti

O samom meču sa Perom...
„Ostao sam bez energije. Nisam mogao da provedem dovoljno sati na terenu u poslednje vreme. Mislio sam da sam spreman za Indijan Vels i Majami. Očigledno - nisam“.

Kao uteha da će jednog dana biti onaj stari Novaku mogu da posluže primeri tenisera iz prošlosti, jer je svaki veliki šampion imao i povratak. Na primer, nedavni pobednik Indijan Velsa, Huan Martin del Potro je dve godine odsustvovao zbog problema sa šakom, Rodžer Federer je propustio skoro celu 2016. zbog povreda, a one sad muče Rafaela Nadala i Endija Marija.
Okolnosti s kojima sam se suočio u poslednje dve sezone bile su veoma izazovne. Nisam jedini koji prolazi kroz težak period. Teniseri su bili i u težim situacijama od mene. Ne želim samo da sedim i žalim se na poslednje dve sezone. Istina, nije lako. Naravno da je povreda ugrozila moju igru, pokrete i sve iostalo. Pokušavam da sredim situaciju“.

Jedino što mu vreme nije saveznik. Otuda i dilema da li ići na novu pauzu ili nastaviti sa igrom.
Masters u Monte Karlu je u planu, ali ćemo videte posle ovoga“, ostavio je Novak Đoković otvorenom mogućnost da preskoči narednu turnir iz „serije 1000“.

FOTO: Action images


tagovi

Novak ĐokovićATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara