Đoković povratnik godine, Vajda najbolji trener, a Federer opet miljenik raje

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 12:19

Određeni su dobitnici ATP nagrada za 2018.

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) proglasilo je dobitnike godišnjih nagrada za sezonu u odlasku, a među njima se nalaze i Novak Đoković, Marjan Vajda, Rafel Nadal, Rodžer Federer i Stefanos Cicipas.

Nole je već svakako obezbedio specijalan pehar za prvog tenisera na kraju godine, koji će dobiti naredne sedmice u Londonu, ali je sada prvi put u karijeri dobio i nagradu za povratnika sezone, što je bilo očekivano. Jer nikada se nije dogodilo da jedan tensier ispadne iz prvih 20 na listi i da se iste sezone vrati na vrh i tu ostane do kraja.

Izabrane vesti

Pored Noleta i njegov trener Marjan Vajda je od kolega dobio priznanje za najboljeg u 2018. jer je njegov uticaj na Novakov povratak bio krucijalan, i bez slovačkog stručnjaka teško da bi naš as uspeo u tome.

Navijači su ponovo bili predvidljivi te je po ko zna koji put zaredom njihovu nagradu pokupio Rodžer Federer za singl igrače, zajedno sa američkim parom Majk Brajan - Džek Sok. Rafael Nadal je dobio "Stefana Edberga" za sportsko ponašanje koji obično ide u ruke Fedeksu, dok je Rafinsunarodnik Tomi Robredo humanitarac godine.

Što se tiče turnira, u kategoriji ATP 250 najboljim je proglašeno takmičenje u Stokholmu, ATP 500 Kvins, a među mastersima Indijan Vels. Što se tiče mladih igrača, novajlija 2018. je Australijanac Aleks de Minor, dok je igrač koji se najviše popravio Grk Stefanos Cicipas

Novinarka BBC-a, Su Bejker dobila je nagradu za najveći doprinos popularnosti belog sporta.

FOTO: Starsport


tagovi

Rodžer FedererRafael NadalStefanos CicipasMarjan Vajda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara