Đoković u Beogradu hvata zalet za London: Idem na Vimbldon po titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 17:28

Novak će u Engleskoj pojuriti 16. grend slem titulu

Reket kojim će se krčiti put do titule na Vimbldonu „oštri“ se u Beogradu. Na terenima Akademije Tipsarević na Olimpu najbolji teniser sveta Novak Đoković hvata zalet za predstojeće Otvoreno prvenstvo Engleske.

Iako nije uspeo da osvoji Rolan Garos i da još jednom spoji u svom vlasništvu sva četiri grend slem trofeja, Novaku ne fali motiva za Vimbldon. Braniće u Londonu prošlogodišnji pehar, ali i bodove koji ga drže na prvom mestu ATP liste.

Izabrane vesti

Davno je prošlo vreme kada su porazi izbacivali Đokovića iz ravnoteže. Tako je i ovaj poslednji, od Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa, ekspresno stavljen ad akta.
Preboleo sam ga za jednu noć. Ranije je to bilo bolnije, emotivnije, ali sada se mnogo brže oporavljam. Sada sam otac dva deteta i kada se vratim kući ne smem sebi da dozvolim da previše vremena provodim misleći o tenisu i nečemu što se dogodilo. Moram da idem dalje i oni mi mnogo pomažu u tome“, objasnio je Đoković.

Fokus je već na delu sezone koji se igra na travi. Novak je odustao od Kvinsa, ali je otkrio da će igrati na nekim egzibicionim turnirima, koji su uvertira za Vimbldon. A, na njemu će, naravno, krenuti po još jednu titulu.
Nije tajna, uvek imam najviše ciljeve, pa nije drugačije ni ove godine. Prvi sam na svetskoj listi, branilac sam titule na Vimbldonu... Zato je i logično da se nadam da ću da doguram do kraja. Trudim se da se što bolje pripremim, jer je jako bitno da spreman dočekam nastupe na travi, pošto je to speficična podloga, na kojoj se najređe igra. Igraću barem dva egzibiciona meča da se brže prilagodim“.

Novak smatra da je u dobroj formi, da je igrao kako treba i u Parizu, ali da su nijanse odlučile da ne prođe u finale.
Igrao sam dosta dobro u Parizu, nisam izgubio set do polufinala, osvojio sam Madrid, igrao finale Rima, stvarno sam bio u dobroj formi. Nažalost, bili su takvi uslovi, jak vetar, koji je te brzo izbaci iz ritma. Jedan-dva poena su odlučila. Bio sam blizu da preokrenem, ali... Idemo dalje, to je sport. Osećam se motivisano i inspirisano da igram još dugo“.

Jedno od pitanja je bio i odnos Đokovića i Kirjosa, australijskog tenisera koji u poslednje vreme sipa uvrede na Novakov račun.
Stvarno mislim da on u suštini nije loš momak. Ne znam zašto izjavljuje sve te stvari, želi da time privuče pažnju ili su neki drugi motivi... Nemam problem s tim, može da priča šta god želi. To je njegov način komunikacije“, rekao je Novak Đoković.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara