Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa! Stvari dolaze na svoje mesto...

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.06.18. | 19:12

Srbin maksimalnim rezultatom počistio Verdaska

Danas je to vest koja se i previše čekala, a nekada je bila rutina. Dobra stvar je da se stara rutina polako vraća i da stvari dolaze na svoje mesto...

Dobre vesti stižu iz Pariza, Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa! Srbin je pružio još jednu odličnu partiju i u osmini finala maksimalnim rezultatom eliminisao starog znanca Fernanda Verdaska 6:3, 6:4, 6:2. Posle skoro godinu dana, najbolji srpski teniser se plasirao među osam najboljih na nekom od Grend slem turnira. I odbranio je ATP poene iz prošle godine. U četvrtfinalu ga čeka Marko Čekinato iz Italije.  

Izabrane vesti

A početak nije nagoveštavao da će Đoković lako izađi na kraj sa Verdaskom. Prva tri gema su trajala neverovatnih pola sata! Posle maratonskog trećeg gema u kojem je Verdasko propustio dve brejk lopte, Novak je uzvratio brejkom i prelomio set u svoju korist. Do kraja su obojica bili sigurni na svoj servis, bilo je dugačkih i napornih poena, ali je Đoković sve držao pod kontrolom i poveo 1:0.Novak je brejkom otvorio i drugi set, ali je Verdasko uzvratio istom merom za 3:3. Srbin je pokazao zavidnu psihološku stabilnost i ekspresno opet oduzeo servis rivalu za prednost u setu. Opet je do kraja rutinski čuvao prednost, diktirao tempo i uspešno okončao set. U trećem setu je već bila gotova priča. Đoković je dominirao, Verdasko se predao i Srbin je bez mnogo umaranja zakoračio u četvrtfinale. 

Tamo će imati šansu da nadmaši prošlogodišnji rezultat i osvoji ATP poene koji će mu doneti napredak i lansirati ga ka samom vrhu svetskog tenisa gde i pripada. Naredni rival je italijanski autsajder Čekinato koji je 70. igrač sveta i u osmini finala je danas iznenadio osmog nosioca Davida Gofana - 7:5, 4:6, 6:0, 6:3. Đoković bi trebalo da bude favorit ako ponovi igru koju pruža ovih dana u Parizu. Sa današnjeg meča je stiglo mnogo pozitivnih signala iz Đokovićeve igre, tako da sada s pravom možemo da očekujemo našeg asa u borbi za trofej jer forma mu je u očiglednom usponu. 

Stvari dolaze na svoje mesto... 

Osmina finala - danas: 
Tim (Austrija) -  Nišikori (Japan) 6:2, 6:0, 5:7, 6:4
Zverev (Nemačka) Hačanov (Rusija) 4:6, 7:6, 2:6, 6:3, 6:3
Đoković (Srbija) -  Verdasko (Španija) 
6:3, 6:4, 6:2
Čekinato (Italija) - Gofan (Belgija) 7:5, 4:6, 6:0, 6:3
Sutra: 
Švarcman (Argentina) - Anderson (Južna Afrika) 
Nadal (Španija) - Merterer (Nemačka) 
Čilić (Hrvatska) - Fonjini (Italija)

Del Potro (Argentina) - Izner (SAD)

(FOTO: Action images) 


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara