Đoković u drugom kolu Sinsinatija posle dva sata i devet meč lopti

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.08.18. | 08:13

Opet se ovaj turnir pokazao kao težak teren za srpskog tenisera

Nikada mu Sinsinati nije odgovarao, a i na početku ovog izdanja 2018. godine Novak Đoković je imao poteškoća. U prvom kolu se sastao protiv Stiva Džonsona i slavio je sa 2:0 - 6:4, 7:6. Posle dva sata igre i osam propuštenih meč lopti. Tek je devetu Novak uspeo da iskoristi.

Za početak za našeg tenisera najvažnije je da je pobedio, ali mu nije bilo lako. Bilo je to dosta teže nego što ovaj rezultat pokazuje. Posebno u drugom setu koji je trajao sat vremena i 17 minuta.

Izabrane vesti

Na Novakovu magiju u reketu Džonson je odgovarao atleticizmom i snagom, mučio je Novaka, ali je Đoković pokazao ko je klasa i uspeo je da se domogne drugog kola.

Tamo će se sastati sa Adrijanom Manarinom koji je u svom meču savladao Marka Čekinata sa 2:1 u setovima. Đoković i Manarino su se do sada tri puta sastali i svaki put je Novak bio bolji. Zanimljivo, sva tri dosadašnja susreta bila su na travnatoj podlozi. Ukoliko Đoković prođe i to kolo, verovatno će se sastati sa Dimitrovim ili Zverevim, ali to je još daleko.

Najvažnije je da je slavio protiv Džonsona za početak, a to je Novak i sam istakao posle meča.
"Pokušavam da pobedim ovde već nekoliko godina. Bilo bi lepo. Nisam igrao ovde tri godine. Uslovi su se malo promenili, ali nadam se da ću uspeti da u svakom meču igram malo bolje i da dođem do nivoa na kome želim da budem pred kraj nedelje", rekao je Đoković.

Sada mu preostaje da se odmori, da se spremi za Manarina i da krene u napad na svoj "ukleti" turnir.

Masters u Sinsinatiju jedini je koji Novak Đoković nikada nije osvojio, a igrao je pet puta u finalu (2008, 2009, 2011, 2012. i 2015).

Možda je sada pravo vreme da se stvari promene!

Foto: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara