Dosta šljake, vreme je za travu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.06.18. | 10:42

Ove sedmice u svetu tenisa sledi ubrzano prebacivanje sa crvene na zelenu podlogu. Štutgart u centru pažnje zbog Federera

Nakon što je ostavio Rafi Nadalu, Novaku Đokoviću i ostalima da se prljaju po zemljanim podlogama širom Evrope, zaključno sa Rolan Garosom, "gospodin tenis", Rodžer Federer se odmarao i pripremao se za ono što sledi.

A to je njegov omiljeni deo sezone, onaj koji se igra na travnatim terenima Starog kontinenta, počev od Štutgarta koji kreće ovog ponedeljka pa sve do najvećeg među najvećima - Vimbldona gde brani titulu. A sa dolaskom trave umesto šljake menja se i filozofija igre. Jer nakon dugih, teških i iscrpljujučih mečeva, sada slede kratki, brzi mečevi i još brži poeni. Kao nigde drugde, servis je na travi krucijalan zato snažni i visoki igrači na njoj pružaju najbolje partije.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 15:05 7989 ATP M.Zverev - Youzhny M. tb da 2,00
Pon 17:35 7990 ATP Shapovalov D. - Gunneswaran P. hs 1 (-1.5) 1,55
Ukupna kvota3,10

Švajcarac je u Štutgartu neka vrsta domaćina, pošto je dobrano plaćen da se nađe u evropskoj ekonomskoj prestonici na takmičenju najniže ATP kategorije 250. To nije ništa novo u svetu tenisa, pošto najveći dobijaju lepe, često milionske honorare od "malih" turnira u svrhu promocije. Titulu na Mercedes kupu brani Luka Puj, a za pehar kao i novi model čuvene nemačke fabrike automobila boriće se još i Hjeon Čung, Nik Kirjos, Miloš Raonić itd.

Međutim, niko od njih danas, trećeg dana takmičenja ne igra u Nemačkoj, ali nas to neće sprečiti da bacimo pogled na program susreta koji nam nudi dav interesantna duela. Jedan je duel dva Rusa, s tim što jedan igra za Nemačku, a u pitanju je Miša Zverev. Stariji brat čuvenog Aleksandera je majstor za igru na travi i često ume da iznenadi, tako da njemu dajemo prednost nad iskusnim Mišom Južnjim, ali mu sigurno neće biti lako.

Meč koji zatvara dan u Štutgeratu bi trebalo da je sigurizzapošto jedan od najtalentovanijih tensiera sveta, Denis Šapovalov igra protiv malo poznatog Indijca Pradžeša Gunasvarna koji se probio do prvog kola probio kroz kvalifikacije.

Kompletan raspored 3. dana ATP turnira u Štutgartu pogledajte na LINKU

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara