Karlos Alkaras (AFP)
Karlos Alkaras (AFP)

Dva puta mu uzeo servis u prvom setu, ali Alkaras preveliki zalogaj za Dušana Lajovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 02:51

Mladi Španac savladao srpskog predstavnika u četvrtfinalu Buenos Ajresa

Vratio se Karlos Alkaras takmičarskom tenisu posle četvoromesečne pauze uslovljene povredama mišića prvo trbušnog zida, a zatim i desne butine. Vratio se i odmah postao ubica srpskih predstavnika na turniru serije 250 u Buenos Ajresu. Nakon prvog kola u kojem je bio slobodna, drugi teniser sveta eliminisao je Lasla Đerea (2:1), a večeras i Dušana Lajovića čime se ujedno i plasirao u polufinale - 2:0 (6:4, 6:2).

Đere je tinejdžeru iz Mursije uzeo jedan set, Lajović nije bio ni blizu iako je čak dva puta oduzimao servis protivniku tokom prvog perioda igre. Potrajao je prvi set 53 minuta, a rođeni Beograđanin ga je uspavano otvorio dozvolivši rivalu da uz jedan brejk osvoji prva tri gema. Bio je nadomak gubitka i četvrtog, suočavao se sa tri brejk lopte, ali je nepovoljnu situaciju okrenuo u svoju korist. Sačuvao je servis i tako demoralisao Alkarasa potvrđuje to i pet gem prvog seta, odnosno brejk bez izgubljenog poena. Nijedan od aktera nije namestio nišan prilikom izvođenja početnog udarca u prvom setu, a u takvim okolnostima bolje se snašao Španac. Razmenili su teniseri još po jedan brejk, Lajović spasao brejk loptu u osmom gemu, ali poklekao je u desetom, baš na svoj servis.

Izabrane vesti

U drugom setu ponovo kasno paljenje srpskog tenisera. Novi rani brejk Alkarasa i jedinju pretnju po servis rivala Lajović je priredio u trećem gemu. Španac je puspeo da prenebregne poteškoće u vidu dve brejk lopte i u nastavku seta se prošeta do trijmufa.

Posle okrašaja u drugom kolu prošlogodišnjeg Australijan Opena (3:0), Lajović je izgubio i drugi međusobni okršaj protiv Karlosa Alkarasa. Mladi teniski lav što preti da u budućnosti postane neprikosnoveni vladar svetskog tenisa ipak je bio preveliki zalogaj za trenutno 90, a od ponedeljka 80. tenisera planete.

Alkarasa na putu do finala čeka bolji iz duela Bernabe Zapata Miraljes - Fakundo Serundolo.


tagovi

Karlos AlkarasDušan LajovićATP Buenos Ajres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara