E, ovo je povratak! Đoković slomio Rafu i krenuo po četvrti Vimbldon

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 16:31

Najbolji srpski teniser zakazao duel sa Andersonom - 3:2

Ovo je već ozbiljno, ovo već i miriše i sluti na starog Novaka! Najbolji srpski teniser u istorji igraće sutra protiv Andersona za četvrti trofej na Vimbldonu, pošto je danas savladao Španca Rafaela Nadala sa 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8)

Posle dva dana tenisa (skoro šest sati igre) i mnogobrojnih preokreta Novak Đoković je smogao snage da pobedi španskog Apača. Iako je u jednom trenutku delovalo da je Novak izgubio snagu i da je Rafa svežiji, bila je to varka starog šampiona. Đoković je igrao kao nekad. Bio je hrabar, bio je odvažan, bio je mentalno izuzetno jak. I što je najvažnije: Novak se nikada nije predavao. 

Izabrane vesti

Jeste da je Rafa lako dobio četvrti set i izjednačio rezultat od petka. Međutim, Đoković je vremenom uhvatio ritam, smanjio broj neiznuđenih grešaka i sam sebi  trasirao put ka završnoj predstavi.

Prava drama viđena je u petom setu. Nije bilo brejka, Đoković je imao konstantnu prednost, Nadal se vraćao. Kroz ozbiljnu krizu prošao je Novak u 15.gemu petog seta. Spasio je tri brejk lopte, zatim vrlo brzo došao do prve meč lopte, ali je Španac odigrao perfektnu loptu.

Ipak, spasa u 18 gemu odlučujućeg seta nije bilo. Novak ga je napadao raznovrsno i na kraju pobedio. Više nego zasluženo i ušao u istoriju, pošto je prestigao legendarnog Pita Samprasa po pobedama na travi Vimbldona.

Sutra ga čeka raznovrsni seviser Anderson, ali je Đoković danas pokazao da se pripremio za povratak na vrh. Naslutilo se to i na Kvinsu, ali nedostajao mu je skalp kakav je Rafin. Definitivno, Đoković je odigrao vanserijski u vanserijskom meču kakav su priredili on i Rafael Nadal. 


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara