Emotivni Novak: Kad pogledam iza sebe...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 17:25

„Za ovakve susrete se živi“, pojasnio Đoković posle plasmana u finale Vimbldona

Tu je. Tamo gde smo navikli da ga gledamo i gde se komforno oseća. Veliki šampion je u finalu. Prvi put od septembra 2016, kad ga je u nameri podigne pehar sprečio Stan Vavrinka, plasirao se Novak Đoković u završnu fazu borbe za trofej na jednom gren slemu.

Izabrane vesti

U polufinalnom duelu Vimbldona doslovce rvao se pet sati i 16 minuta (u dva dana) sa Rafaelom Nadalom i na kraju porazio prvog tenisera sveta (3:2).
„Sam plasman u finale je neverovatno dostignuće za mene. Posebno kad pogledam kroz šta sam prošao u prethodnih 15 meseci“, pojasnio je Nole u prvom obraćanju javnosti posle epskog sudara sa Centralnom terenu.

Bilo je i emocija. Teško ih je kontrolisati posle dugo čekanog povratka. Zato, umalo suzu nije pustio 31-godišnji Beograđanin.
„Dobio sam, možda, najboljeg tenisera sveta. Ovo je jedan od najdužih mečeva koje sam ikad igrao. Teško je odbarati reči. Meč je bio poseban. Ovo je moglo i na drugu stranu da ode. Samo nekoliko stvari je odvajalo dvojicu igrača. Nisam znao da li ću dobiti, ali sam verovao. Za ovakve susrete živite i radite“.

No, od jedne pobede se ne živi. Ma koliko ona velika bila. Do trećeg naslova na Vimbldonu ostala je još jedna prepreka, u liku Kevina Andersona, koji je najpre izbacio Rodžera Federera, pa u pravom martonu i Džona Iznera.
Srećan sam što sam uspeo da prođem kroz ovo. Nadam se da ćemo sutra u finalu obojica imati snage da igramo, da ćemo pokazati pravi kvalitetan meč. Voleo bih da sam imao dan odmora kao i on, ali šta je tu je“, dopunio je Novak Đoković.

FOTO: Action images


tagovi

Novak ĐokovićatpVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara