Endi Mari propušta Vimbldon?

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.05.18. | 12:00

Loše vesti za škotskog tenisera koji se još nije oporavio od operacije kuka

Za razliku od Novaka Đokovića koji je bespotrebno odlagao operaciju izgubivši pritom skoro godinu dana na pokušaje "maskiranja" bola, Endi Mari je bez mnogo razmišljanja otišao "pod nož".

I dok se Noletu lakat brzo oporavio, tako da već polako diže formu za Roland Garos, za Škota su stigle veoma loše vesti. Kako tvrde britanski mediji, on neće biti spreman za sezonu na travi koja počinje po završetku Rolan Garosa, a kulminira Vimbldonom na kojem je dva puta podizao pehar. Iako su planovi, nakon operacije kuka koju je obavio krajem prošle godne, bili da se vrati baš na travu, to će po svemu sudeći biti odloženo.

Izabrane vesti

Rekonvalescenija britanskog asa je odlično tekla do pre dve sedmice kada se nešto dogodilo. Od tada Mari ne trenira, ne pojavljuje se u klubu, ali i na sponzorskim i humanitarnim događanjima.

"Ovaj put je sve komlikovanije", kaže nekadašnji prvi reket sveta, "Sada se pojavljuju padovi u kondiciji, oporavak strašno dugo traje i mnogo je problematičnije od povrede leđa 2013. Tada sam se vratio brzo nakon operacije"

Ukoliko ne bude igrao na Vimbldonu, to znači da će najmanje godinu dana pauzirati sa ATP tura pošto mu je poslednji meč bio četvrtfinale grend slema u Londonu prošle godine, nakon čega se povukao. Endi Mari trenutno zauzima 39. poziciju na ATP listi

Foto: Action Images


tagovi

Endi MariVimbldonATPpovreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara