Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Đere nastavio pobednički niz u Rimu: Srušio Ćorića i obezbedio povratak među top 50

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 16:46

Srpski teniser se posle dve runde kvalifikacija našao u glavnom žrebu mastersa u Italiji, a zatim uspeo i da se plasira u drugo kolo

Nastavlja Laslo Đere pobedničku seriju u Večnom gradu. Do glavnog žreba mastersa u Rimu, srpski teniser stigao je sa dve pobede u kvalifikacijama, protiv Tanasija Kokinakisa i Uga Delijena iz Bolivije, a u prvoj rundi ga je sačekao mini-maraton protiv Borne Ćorića kojeg je za nešto manje od tri sata igre eliminisao rezultatom 2:1 (6:2, 6:7, 6:2).

Drugi put u isto toliko okršaja 58. teniser sveta bio je bolji od Hrvata što mu je donelo plasman u šesnaestinu finala i okršaj protiv veterana Stana Vavrinke. Trijumf nad Ćorićem, Đereu je doneo i povratak među najboljih 50 na svetu, a ukoliko bi eliminisao iskusnog Švajcarca, mogao bi i do 44. pozicije na ATP listi.

Izabrane vesti

Rezultat prvog seta govori da je Đere u njemu imao lak posao, međutim brojke varaju, jer je srpski teniser već u uvodnom gemu spasavao dve brejk lopte, a pri vođstvu 4:2, morao da neutrališe još tri Ćorićeve šanse da mu oduzme servis. U drugom setu, trenutno 262, a svojevremeno 12. teniser sveta koji je u Rim došao putem specijalne pozivnice, nije iskoristio četiri set lopte. Dve je imao na servis Đerea pri vođstvu 5:3, a još dve u narednom gemu kada mu je srbin odgovorio brejkom. Ipak, propušteno je nadomestio u taj-brejku koji je dobio sa 7:3.

Za razliku od prvog seta koji je dobio istim rezultatom, Đere je u odlučujućem trećem zaista dominantno odigrao i uz odličan prvi servis na koji je osvojio 12 od 14 poena kada bi ubacivao lopticu u igru, naneo Ćoriću čak peti uzastopni poraz.

Do kraja dana još jedan srpski teniser će izaći na teren u Foro Italiku - Dušanu Lajoviću će se suprotstaviti Australijanac De Minor, ne pre 19.40.


tagovi

atp rimLaslo ĐereBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara