Evo ga, konačno! Novak u polufinalu Vimbldona!

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 16:34

Nakon skoro dve godine čekanja srpski teniser među četiri najbolja na jednom grend slemu, i to na najvećem ,nakon pobede u četiri seta nad opasnim Nišikorijem

Novak Đoković se vratio! Njabolji srpski sportsitsa svih vremena stigao je do polufinala 132. izdanja Vimbldona i tako pokazao svima, a ponajviše sebi da je na putu povratka na vrh i da je samo pitanje vremena kada će ponovo zasesti na ATP tron. Srpski teniser je u četvrtfinalu u veoma zanimljivom meču savladao starog takmaca, Keija Nišikorija sa 3:1, po setovima 76:3, 3:6, 6:2 i 6:2. To mu je prvo grend slem polufinale nakon US Opena 2016. godine, što dobro govori koliko je i važno.

Prve brejk prilike su došle već u četvrtom gemu meča, koje su nakon nekoliko lepih razmena na terenu valorizovane za 3:1, da bi Japanac odmah uzvratio. Novak je dobro otvorio meč, ali je nakon nekolio grešaka, uzrokovanih često jakim suncem koje ga je silno ometalo, Kei uspeo da se izvuče iz problema i da mu čak pripreti. Naš as je polako podizao nivo igre te je egal trajao sve do sedmog gema kada je uzeo novi brejk što je bilo dovoljno za završetak prvog seta.

Izabrane vesti

U drugom setu je nastavljena velika borba dva izuzetna asa, ali je naš u početku delobvao sigurnije, mada je propustio više brejk prilika. Te je prvi do brejka prednosti došao Nišikori, takođe u četvrtom gemu što je bilo dovoljno da uzme tek peti set našem asu u poslednjih 13 odmeravanja. Prekretnica u tom setu je bila opomena koju je glavni sudija dao Novaku zbog udaranja reketom o podlogu, što je ovog izuzetno iznerviralo. A kada je u nastavku meča arbitar to isto oprostio Nišikoriju, naš teniser se naljutio i do kraja meča nije "oprostio" Ramosu, Čak mu je u četvrtom setu u jednom trenutku pripretio gađanjem lopticom uz salvu uvreda (na sreću, na srpskom).

Kei je u tom delu meča držao visok nivo igre, dok je Đoković imao problema. Upravo u tim mometima se vidi da još "to nije to" i da je potrebno još neko vreme da bude onaj stari. Posebno se to videlo na brejk-prilikama koje je Nole slabo igrao, što ga je i koštalo. Ali i ovako je ubistven i neverovatan. Na polovini trećeg seta uspeo je da opet pripreti protivniku, ponovo nije iskoristio ukazane prilike i ponovo je, kao i u drugom setu naglo pao. To je Nišikori uspeo da iskoristi i da dođe do brejka. Zasluženo, jer su Novaku misli često vidno lutale, tako da je pravio netipične greške, a i delovao je čak na momente i nezainteresovano. Sve se promenilo nekako u trenutku kada je uspeo da se spasi tri vezane brejk lopte protivnika, nakon čega je odmah uzeo gem Nišikoriju sa veliko slavlje i vođstvo od 4:2 nakon čega je potpubo preuzeo kontrolu i poveo sa 2:1 u setovima.

Mora se priznati da je Nišikori imao i problema sa povredom desne ruke, zbog čega je i na ovom kao i na nekim prethodnim mečevima morao da traži pomoć lekara. Deluje da to nije mnogo uticalo na njegovu veoma solidnu igru, što se videlo na početku narednog seta koji je otvorio brejkom, ali mu je naš as odmah uzvratio., a potom i "podebljao" za 6:2.

U četvrti deo susreta na legendarnom Centralnom terenu Japanac je ušao, čini se dosta istrošen. Natrčao se u prvih dva sata meča, našamarao loptice i kao da to bilo to od njega. Novak je pritom opustio ruku, i naročito iz forhenda krenuo da teroriše protivnika koji je već bio "grogi".Malo je bilo napeto kada je trebalo da završi meč, ali je naš as došao do drugog brejka i pobede.

Muška singl polufinala na programu su u petak, aspobednik ovog igra sa boljim iz susreta između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra..

Foto: Action IMAGES


tagovi

Kei Nišikori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara