Fantastični preokret Dušana Lajovića: Od 1:5 do najvećeg uspeha u karijeri

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.19. | 15:15

Srpski teniser će igrati za titulu u Monte Karlu

Neverovatan meč odigrao je Dušan Lajović za najveću pobedu, najveći uspeh u karijeri! Srpski teniser je pobedio u polufinalu Monte Karla Danila Medvedeva sa 7:5, 6:1 i time izborio priliku da se u nedelju bori za trofej.

Lajoviću će to biti prvo finale mastersa u karijeri i šansa da se upiše u probrano društvo aktivnih tenisera koji su osvajali pehar na nekom iz grupe najprestižnijih turnira.

Izabrane vesti

Dušanov rival u finalu biće pobednik drugog polufinala, u kojem se sastaju Rafael Nadal i Fabio Fonjini.

A, kakav je meč odigrao Lajović! Posle prvih 30 minuta sve je delovalo kao totalna katastrofa. Danil Medvedev, koji je u petak eliminisao Novaka Đokovića i tako sprečio srpsko polufinale, vodio je sa 5:1.  I onda je krenula neverovatna serija.

Lajović je posle 5:1 dobio 10 uzastopnih gemova! Bilo je to dovoljno da prvi set dobije sa 7:5 i da u drugom dođe do kolosalnih 4:0. Tek tada je Medvedev prekinuo Dušanovu seriju i smanjio na 4:1, ali kasno se Rus probudio, nije mogao da zaustavi zahuktalog Srbina.

Izborio je ovim plasmanom u finale Dušan Lajović najbolji rejting u karijeri. Do sada mu je 43. mesto bilo najveći uspeh, a od ponedeljka, čak i ako izgubi u nedelju, biće 24. teniser sveta i drugi reket Srbije. Ukoliko bi Lajović osvojio turnir, ušao bi među prvih 20 na ATP listi.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara