Andrea Petković (Nemačka)
Andrea Petković (Nemačka)

FED kup: Nemice protiv Letonki za spas, Australijanke dočekuju Beloruskinje u borbi za finale

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 11:50

U Svetskoj grupi najcenjenijeg timskog takmičenja u ženskom tenisu na redu su polufinalni i plej-of okršaji

Ovog vikenda će biti veoma uzbudljivu u FED kupu pošto se u subotu i nedelju igraju polufinala Svetske grupe,a takođe, u isto vreme na redu su okršaji za opstanak u Svetskoj grupi, osim onog koji počinje danas u Letoniji.

Domaćice u Rigi dočekuju protivnice iz Nemačke, a dan od 14 časova po srednjoervopskom vremenu otvaraju Jelena Ostapenko i Andrea Petković. Velika favoritkinja je Letonka koja pak ima problema sa formom u poslednje evreme. Ipak, nije toliko loša koliko je "naša" Nemica koja je 71. na svetu  i odavno nije na vrhunskom nivou nakon serije povreda.

Izabrane vesti

Pancerke ne računaju na svoju najbolju igračicu, Angeliku Kerber, ali tu je 17. reket sveta, Julija Gerges koja bi trebala da ima baš lak zadatak u drugom meču dana protiv praktično anonimne Dijane Marcinkevic, koja je 267. na WTA listi. Igra se u hali na trvdoj podlozi.

Tokom ranog subotnje jutra po "našem vremenu" u dalekoj Australiji počinje polufinalni okršaj domače ekipe i Beloruskinja, koji garantuje velika uzbuđenja s obzirom na imena koja su se našla u Brizbejnu. Tako ovaj duel otvaraju  dve izuzetno fizički moćne takmičarke, iskusna Samanta Stosur i mlada Arina Sabalenka. Od ovog meča dosta toga će zavisiti, te može biti napet, što znači plus gemovi, treći set, možda i taj-brejk. Beloruskinja je favoritkinja.

Ne manje napeto treba očekivati odmeravanje Ešli Barti i Viktorije Azarenke, mada je Australijanka trenutno u boljoj formi. Ipak, ne treba otpisati iznenađenje jer je u pitanju višestruka grend slem šampionka koja sigurno zna da pobeđuje, a i kvota 2,41 nije nimalo loša.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Andrea Petkovićbet analizaArina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara