FED KUP: Prag pod opsadom

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.11.18. | 11:03

Kreće finale najvažnijeg timskog takmičenja u ženskom tenisa u kojem se sastaju Čehinje i Amerikanke

Tradicionalno za kraj sezone u "lepšem" delu belog sporta igra se finale najvažnijeg timskog, tačnije reprezentativnog takmičenja, Fed kupa.

O tome ko će podići peharu u Zlatnom Pragu odlučivaće domaća Češka Republika i gošće iz SADA, koje i brane titulu. I jedan i drugi tim vidno su solabljeni, tako da su i jedni i drugi selektor (to ejst kapiten), Petr Pala i Keti Rinaldi su morali da se oslone na "drugi ešalon".  Tako je domaći tim (za sada) bez bolesne Petre Kvitove, koja možda zaigra ako bude trebalo u nedelju, kao i povređene  Karoline Pliškove,  dok gošće ne mogu da računaju na Serenu Vilijams, Sloun Stivens i Medison Kiz.

Izabrane vesti

Prvi meč igraju od 14 časova Barbora Stricova i Sofija Kenan, a posle njih Katerina Sinijakova i Alison Riske. Stricova je zaista vrhunski atleta pošto ne samo da je peta dubl igračica na svetu, nego je i 33. u singlu. Biće ovo njeno prvo odmeravanje sa Kenan i verujemo u pobedu.

Sinijakova vodi sa 2-1 u međusobnim obračunima, ali je ove godine slavila Riske, a pritom joj veoma odgovara vrla brza tvrda podloga koja ih je dočekala u Pragu. To je možda i velika greška organizatora, jer su očekivali da igraju i Pliškova i Kvitova kojima bi servisom mogle da unište protivnice. Ovako, biće čupavo za domaći tim, ali ne treba zaboraviti na vatreno podršku publike, što je i osobenost ovog takmičenja, te zato satvljamo Čehinju u poziciju favoritkinje.

Za sada je za nedelju najavljeno da će u singlu nastupati Sinijakova - Kenan i Stricova - Riske, a u dublu Krejčikova/Sinijakova protiv Kolins/Meličar. Čehinje u 11 dosadašnjih Fed kup finala koje su igrale kod kuće samo jednom su poražene,  i to 1986. baš od ovih protivnica. sa kojima imaju opasno negativan skor od 2-10.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters

 


tagovi

bet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara