FED kup: Srbija sutra protiv Gruzije

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.02.19. | 16:39

Naš tim se u okviru Grupe B I grupe Evroafričke zone takmiči naredna tri dana u engleskom Batu

Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i selekcija Srbije startuje u sredu i odvijaće se po round-robin sistemu gde se sastaju svi sa svima. Zonsko takmičenje je od ove godine podeljeno u dve grupe - A i B i dva grada, odnosno dve države. 

Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Bat u Veliko Britaniji. Pored Srbije grupu B čine: Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija. 

Izabrane vesti

Srbiju u čuvenom engleskom banjskom lečilištu predstavljaju Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene Tatjanom Ječmenicom Jevtić

„Devojke su raspoložene, zdrave, atmosfera je pozitivna. Zadovoljni smo terenom i uslovima koje imamo ovde za trening, sve je dobro što se tiče tih tehničkih stvari. Prvi trening je protekao odlično, najbitnije je da nema povreda, devojke su spremne i ja verujem da će one u sredu izaći na teren i da će svaka dati maksimum“ – rekla je selektorka Fed kup selekcije Srbije. 

Osam (Bat) i sedam (Zjelona Gora) ekipa podeljeno je u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč. Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020, koji je na programu 20. i 21. aprila 2019. godine. 

Grupa B u Batu podeljna je na dve grupe, a voljom žreba prvu (A) čine: Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. Pobednik ove grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom grupe B koju voljom žreba čine: Srbija, Hrvatska, Gruzija i Turska. 

Fed kup tim Srbije prvi meč igra već koliko sutra, u sredu protiv Gruzije sa početkom od 10 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11.00 po srednjoevropskom). Dan kasnije, u isto vreme naš tim ukršta rekete sa Turskom, a u petak sa prilično kvalitetnom reprezentacijom Hrvatske.

FOTO: TSS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara