FEDAL - 39. put

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.19. | 12:33

Na Indijan Velsu večeras od 19.00 polufinala muškog žreba, prvo Raonić - Tim, pa šlager celog turnira, Federer - Nadal

Dva najvažnija imena u svetu belog sporta, Rodžer Federer i Rafael Nadal večeras će po 39. put ukrstiti rekete, nešto što se uvek može nazvati "praznikom tenisa".

RASPORED MEČEVA (+8 Č)

Izabrane vesti

Mesto događaja novog FEDALA, kako kolokvijalno vole da zovu njihov meč navijači i mediji, je prvi masters sezone, Indijan Vels, polufinale. Ovo će im biti četvrti obračun u Koačela dolini, a prednost od 2-1 ima Švajcarac. Zanimljivo je da su sva tri susreta završena u dva seta, što vam savetujemo da i ovaj put probate da odigrate (1,52).

Po nama, Federer je favorit iako Rafa ima jasnu ukupnu prednost od 23-15. Ali, kada se stvari malo rastave, sve je jasnije. Naime, Švajcarac je bio bolji na poslednjih pet odmeravanja, a na poslednja četiri je slavio bez izgubljenog seta. Španac nije pobedo Fedeksa još od 2014. kada je i on završio seriju od pet uspeha protiv meštera iz Bazela. Ako se gledaju samo tvrde podloge na 20 mečeva, na 11 je bio bolji Federer, s tim što je Nadal u početku bio dominantan. Tek kada je Fedeks naučio da igra protiv njegovih paklenih spinova, krenuo je da pobeđuje u nizovima.

Povrh toga, Nadal se požalio na probleme sa kolenom sinoć u veoma teškom meču četvrfinala protiv snanog Rusa Karena Hačanova. Dva taj-brejka, koje je Španac dobio sigurno nisu pomogli kod bolova, te je pitanje u kakvom će stanju biti za megdan sa velikim rivalom. A svi dobro znamo kako je prošao kada je "rovit" stao naspram Novaka Đokovića u nedavnom finalu Australijan opena. To ujedno znači da ako Federer bude iole raspoložen, a tako deluje praktično ceo turnir, verovatno neće imati previše nade za Španca. Za one koji veruju da će se u Rafi probuditi stari, ratnički gen i samleti Fedeksa tu je kvota 2,55.

Ali, pre njih dvojice, od 19 časova prvi na Sentral, drugog najvećeg tensikog stadiona na svetu, istrčavaju pripadnici, sada se več slobodno može reći, srednje generacije elite belog sporta, Miloš Raonić i Dominik Tim. I ovde je favori jasan,. a ot je "naš" Knađanin, mada nema sumnje da Austrijanac ima svoju priliku. I jedan i drugi semuče u psolendj vreme, pre sveg sa glavama jer naoon višegodišnjeg jurenja za "velikom trojkom" polako počinju da shvataju da su tu trku već izgubili i sada je pitanje ko će prvi od njih sa time da se pomiri i da krene da igra punim kapacitetom. Za sada najbolje deluje Raonić, a činise i da je Dominik našao rešenje baš u pustinji južne Kalifornije gde igra svoj najbolji tenis nakon dužeg vremena.

Austrijanac je priznao i da mu prijaju tamošnji uslovi, pre svega spora podloga, ali i visok odraz lopte. A upravo taj odraz večeras može skupo da ga košta pre svega zbog paklenih servisa snažnog i visokog Podgoričana. Pored pobede Miloša, može se očekivati velike borba, verovatno dođe i taj-brejk (kvota 1,45) i/ili treći set (2,11).

Ovo će im biti trek treće odmeravanje, oba prethodna su odigrana 2016. na tvrdim podlogama i oba puta je bez izgubljenog seta slavio Raonić.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

ATP Indijan VelsRafael NadalRodžer Federerbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara