Federer napada kotu 102

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.06.19. | 10:04

Rodžer u finalu sa Gofanom

Trava je Federerova sigurna kuća. Na njoj se oseća kao mitski Antej dok dodiruje zemlju. Čim se sa šljake teniski karavan preselio na „zelenu podlogu“, eto i Švajcarca u borbi za trofej.

Čeka nas danas finale turnira u Haleu, a za trofej će se boriti Rodžer Federer i David Gofan. Znaju se dobro, osam puta su u karijeri igrali jedan protiv drugog. Belgijanac je samo jednom slavio. I to na betonu.

Izabrane vesti

Njihov jedini susret na travi je bio upravo u Haleu, pre tri godine, u četvrtfinalu. Federer je bio neumoljiv – 6:1, 7:6.

Švajcarac će igrati za svoj 102. trofej u karijeri. Trijumf u Haleu bi mu ozbiljno podigao samopouzdanje pred Vimbldon, na kojem će Rodžer probati da dođe do 21. grend slem pehara u karijeri. Realno, London je za njega ono što je Pariz za Nadala i ako negde može još da se „omrsi“ za veliki trofej, to je onda Vimbldon.

David Gofan je osvojio četiri titule u karijeri. Ali, nijednu ove sezone. Ovo mu je najveći uspeh od početka godine. Belgijanac traži put za povratak u vrh, pošto se srušio na 33. mesto na ATP listi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara